PARTIZAN: Adija stigao, Kleo otišao

Posle Princa Tagoea, crno-beli dovode još jednog reprezentativca Gane, Dominika Adijaha. Kleo samo fizički u Antaliji, uskoro odlazi.

77
A- A A+

Partizanov špic će u prolećnom delu sezone činiti tandem reprezentativaca Gane. Posle Princa Tagoea, koji je sa Zvonimirom Vukićem u ponedeljak predstavljen kao pojačanje, među crno-bele dolazi i Dominik Adija (21).

Kao i Tagoe (Hofenhajm), i Adija će za Partizan nastupati kao pozajmljen igrač. Pod ugovorom je sa Milanom.

Adija je 2009. bio najbolji igrač Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, na kome je Gana osvojila titulu. Bio je član ekipe Milovana Rajevca na Mundijalu u Južnoj Africi, ušao je u igru u četvrtfinalu protiv Urugvaja, šutirao je za pobedu, ali je Luis Suarez loptu zaustavio rukom. Kasnije je Asamoa Gijan promašio jedanaesterac. Kasnije je i Adija bio neprecizan sa bele tačke u penal-ruletu posle kojeg je Gana eliminisana.

Prošle godine je potpisao za Milan (došao iz norveškog Fridrikstada), ali je odmah prosleđen Ređini na pozajmicu (odigrao deset mečeva, dao jedan gol).

Adija će noć između ponedeljka i utorka provesti u Beogradu, uslediće zatim lekarski pregledi, potpisivanje ugovora, predstavljanje i put u Antaliju.Mesto u napadu Partizana ostaće upražnjeno odlaskom Klea.

Brazilac je telom u ekipi Aleksandra Stanojevića na pripremama u Antaliji, ali duhom nije. Već je otišao iz Partizana.

Kleo je konstantno sam, i to ne samo u sobi iz koje mu je pobegao cimer, Moreira. Pogledi mu se gube u daljini, lice mu odaje zabrinutost, odavno se nije čak ni osmehnuo... Osim prvog dana boravka u Antaliji kada je na treningu dva puta pogodio mrežu, i tokom obavljanja radnih zadataka je odsutan.

Uskoro će i fizički napustiti crno-bele. Kleo je nadomak odlaska, a predsednik Dragan Đurić je potvrdio da pregovara na dve strane, sa Kinezima i moskovskom Lokomotivom.


Želja crno-bele struke bio je Sifive Čabalala. Ali, i drugi reprezentativac Južne Afrike je ostao samo želja.

Katlega Mpelu nije pustio klub, Mamelodi Sandauns, a Čabalalin transfer se izjalovio dolaskom Zvonimira Vukića.

Čabalala ima 26 godina i igra po levoj strani u veznom redu u ekipi Vladimira Vermezovića, Kajzer Čifs. Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi se dokazao, a u žižu je dospeo već na premijeri prelepim golom protiv Meksika (1:1).

Međutim, odlazak Moreire nadomestiće iskusni Vukić, igraće iza napadača, desno će mu biti Stefan Babović, a levo Saša Ilić. I tako je rešen problem Partizanove ofanzive. A Čabalalin dolazak bi koštao oko milion evra, a ujedno bi došlo do nagomilavanja igrača.

Zato su crno-beli odustali.

(izveštač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Povezano

Sve vesti