Zvezda vs Milovanović - u čemu je problem?

Neočekivane trzavice u Zvezdi. Iskusni Dejan Milovanović suspendovan. Razlozi? I mi bismo voleli da znamo.

17
A- A A+

Fudbaleri Crvene zvezde u Beleku, Dejan Milovanović, bivši kapiten i "vlasnik" više od 200 nastupa u crveno-belom dresu u Beogradu. Razdaljina 998 kilometara vazdušnom linijom.

I jedno pitanje: Šta se krije iza odluke uprave kluba da na polovini priprema u Turskoj, poslednjeg dana prelaznog roka za igrače u Srbiji, pošalje Milovanovića u Beograd?

Za sada, obrazloženje su dali samo predsednik kluba Vladimir Lukić i trener Robert Prosinečki, s tim da je Lukić od novinara zatražio da mu ne postavljaju dalja pitanja i istakao da će na tu temu više biti reči kada se ekipa bude vratila u Beograd. A to je 15. februara…

Iste večeri, u ponedeljak, nije bilo moguće doći do Milovanovića. Pokušali smo sa recepcije Hotela "Kalista" da ga dobijemo na telefon u sobi, ali se javio njegov cimer Slavoljub Đorđević rekao da on nije u sobi.

U utorak rano ujutru, Milovanović je napustio hotel u Beleku i redovnim letom iz Antalije, preko Istanbula, krenuo ka Beogradu, gde bi trebalo da sleti oko 13.50 po lokalnom vremenu. Zajedno sa sobom, Milovanović je poneo i svoj deo priče…

Zvanično, i dalje postoji samo obrazloženje predsednika Lukića da se radilo o nedisciplini i neadekvatnom zalaganju na treninzima.

Ovo drugo moglo je da se primeti donekle u Beleku. Nije da se Milovanović nije zalagao, ali je bio prilično mrzovoljan, često vidno neraspoložen, a poneke vežbe nije radio punim intenzitetom.

Na poluvremenu utakmice Crvena zvezda - Spartak Trnava (2:1), dok je šetao od klupe za rezervne igrače do svlačionice, pitali smo ga da li će ući u drugom poluvremenu.

Odgovorio je ironično: "Mi, rezervisti, igramo sutra…".


I zaista, bio je u sastavu za meč sa Torontom u nedelju, koji je Zvezda izgubila (0:1), još je bio i zamenjen u drugom poluvremenu. Igrao je prilično loše… Ali, nije jedini bio loš i svako ima pravo na svoj dan.

Očigledno je bilo da je nezadovoljan i to se osećalo, pa je čak i predsednik Lukić u jednom trenutku rekao da uprava želi da Prosinečkom omogući da radi samo sa zadovoljnim igračima.

Šta je razlog Milovanovićevog nezadovoljstva?

Pre svega, Milovanović jesenas zaista nije bio na prepoznatljivom nivou, odnosno nije pružio ono zbog čega je doveden. Malo toga promenilo se ove zime.

Najpoštenije je da o tome govori direktno on i objasni šta ga je žuljalo na pripremama. Do tada, mi se u osvrtima na neočekivani rastanak kluba i igrača, što je svakako sportska vest dana u Srbiji, možemo osloniti na jednu činjenicu, a to je da je mladi Srđan Mijailović izborio svoje mesto u startnoj postavi i to na račun Milovanovića. Potom i na jednu špekulaciju, a ona se tiče navodnih dugova Crvene zvezde prema fudbaleru kojeg je letos pozajmila iz Lansa.

Milovanović je kao kapiten Crvene zvezde otišao u Lans 2008. godine, a prošlog leta vraćen je na jednogodišnju pozajmicu. Iako finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, nezvanično je moglo da se sazna da je Crvena zvezda na sebe preuzela 50 odsto njegovih mesečnih primanja, što - takođe navodno - iznosi 25.000 evra.

Drugu polovinu nastavio je da isplaćuje Lans.

Verovatno će ili fudbaler ili klub u narednom periodu reći nešto više na ovu temu, ukoliko je to zaista po sredi. Do tada, sve će ostati samo u domenu "čaršijskih priča".

Postoji još jedna rečenica, koju je u decembru, kada se ženio, Milovanović priznao jednom svom bliskom prijatelju.

"Mnogo toga promenilo se od kada mi je otac umro. Ranije su me svi tapšali po ramenu, a sada okreću glavu", rekao je Milovanović.

Njegov otac, legenda Crvene zvezde Đorđe Milovanović, popularni "Đoka Bomba", preminuo je u februaru 2009. godine kada je predsednik kluba bio Dobrivoje Tanasijević aka Den Tana, koji se nije setio ni da organizuje komemoraciju čoveku koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi.

Jedno je sigurno, sukob na relaciji klub-igrač traje već neko vreme i sada je dostigao kritičnu tačku. Osta je da se vidi da li će Milovanović biti vraćen Lansu pet meseci pre dogovorenog roka ili će on ostati da trčkara sa strane, svestan da u ovom timu Roberta Prosinečkog teško da će dobiti šansu.

Do daljeg, čekamo da se oglase ili klub ili igrač…

(Izveštač MONDA iz Antalije Nikola Janković)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti