Novi Zeland: Srpkinja ipak stradala

Srpska državljanka za koju se prvo pretpostavljalo da je poginula a potom javljeno da je spašena, ipak preminula u ruševinama zgrade u Krajstčerču.

0
A- A A+

Ambasadorka Srbije u Australiji Neda Maletić izjavila je danas da je srpska državljanka na Novom Zelandu poginula u zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio tu državu, a da su ostali srpski državljani dobro.

Maletić je u izjavi za agenciju Beta navela da je državljanka Srbije, čiji identitet nije mogla sa saopšti, zatrpana pod ruševinama jedne zgrade u Krajstčerču i da je davala znake života kada je juče otkrivena, ali da je u međuvremenu umrla.

"Ja kad sam krenula iz Australije, imali smo informaciju da je žena još uvek živa. Došli smo ovde i dobili obaveštenje da su obustavljene dalje aktivnosti na otkopavanju te zgrade jer nije bilo znakova života", rekla je Miletić koja se nalazi na Novom Zelandu.

Miletić, je dodala da je posle zemljotresa došlo je do velikog broja naknadnih potresa, nekih osamdesetak od prvog i glavnog udara.

"Dolazilo je do daljeg sleganja zgrade, vatre itd. i spasilačke ekipe nisu mogle da priđu i da je izvuku. Preko 20 ljudi je ostalo tu različitih nacionalnosti", rekla je Maletić.

Ambasadorka je navela da u tom gradu ima oko 50 srpskih porodica i dodala da je sa njima u kontaktu i da su svi oni dobro.

Ambasadorka je dodala da je grad Krajstčerč gotovo uništen, kao i da civilima nije dozvoljen pristup mnogim mestima u gradu, jer u svakom trenutku pojedini delovi zgrada mogu da se uruše.


(Beta)

Povezano

Sve vesti