Nikola Nikić- od legende Želje do traktoriste

Legendarno levo krilo sarajevskog Željezničara verovatno je jedini sportski direktor fudbalskog kluba koji održava travu na stadionu.

9
A- A A+

Levonogi napadač Nikola Nikić koji je u bivšoj Jugoslaviji važio za jednog od najduhovitijih igrača, igrao je polufinale Kupa UEFA u dresu Želje, a sada radi kao sportski direktor Modriče Maksime, prvoligaša Republike Srpske.

Posle Grbavice, nastupao je nekoliko sezona za grčki Aris, a onda se vratio u Bosnu i Hercegovinu, gde je upisao nekoliko mečeva za Čelik i banjalučki Borac. Jedno vreme je s klupe vodio najpre juniorsku, a potom i mladu reprezentaciju BiH.

Popularni Krba, pored direktorskih obaveza u "uljarima" ima i jednu neobičnu funkciju za nekog foteljaša - uređuje stadion Milan Jelić u Modriči.

"Vodimo računa da prođemo što jeftinije. Nagovarao sam predsednika kluba Zdravka Jovanovića da pokosi travu, ali me ubedio da ne zna da vozi traktor. Kako onda zna da vozi ove moderne automobile", zapitao se Nikić, a prenosi sarajevski portal "SC Sport.ba".

Nikić je morao da zagrne rukave i sam obavi košenje na traktoru jer ni upravnik stadiona Miloš Joksimović nije naučio da "traktoriše".

"Vidim da nema ko, pa sam morao ja. Nemamo finansijske mogućnosti da angažujemo nekog drugog, a meni ništa nije teško da radim. Čitav život sam radio za druge, samo za sebe ništa nikad nisam znao", u svom stilu je podvukao Nikić.

Za kraj je odbacio mogućnost da se ponovo vrati trenerskom poslu.

"Ja radim kao traktorista. Neka traži posao onaj ko sedi skrštenih ruku", zaključio je legendarni napadač Želje.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti