FSS:Propozicije ne dozvoljavaju strane sudije

"U propozicijama ne postoji član koji odobrava strane sudije u Superligi", rekao predsednik Sudijske komisije FSS Bogoljub Stepanović.

27
A- A A+

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Bogoljub Stepanović rekao je u četvrtak da pravila te organizacije ne dozvoljavaju da utakmice domaćeg prvenstva vode sudije iz inostranstva.

"U propozicijama ne postoji član koji odobrava strane sudije u Superligi. Interes Sudijske komisije je da suđenje u našoj ligi bude što bolje, a stav o strancima u derbiju iznećemo zvanično u petak", rekao je Stepanović agenciji Beta.

Članovi Sudijske komisije sastaće se sutra u 11.30 u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Zbog primedbi Spartaka iz Subotice na suđenje Milorada Mažića u utakmici sa Partizanom u prošlom kolu, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić predložio je da stranci sude meč Crvene zvezde i Partizana, koji bi mogao da odluči prvenstvo.

O toj odluci, pored Sudijske komisije, odlučuju još FSS i klubovi Crvena zvezda i Partizan. Da bi se angažovali stranci potrebno je da se usaglase sve četiri strane.

Stepanović je demantovao informaciju koja se pojavila u javnosti, da je Zvezda tražila da Mažić ne sudi njene utakmice.

"Sudijska komisija nije dobila zvaničan dopis sa stavom Zvezde. Nijedan arbitar nije izuzet od suđenja nekom klubu", rekao je Stepanović.

On je istakao da u toj organizaciji trenutno ima deset sudija spremnih da vode utakmicu između najtrofejnijih srpskih klubova.

"Već četiri godine nije se dogodilo da isti sudija dva puta vodi derbi. Ne želimo da favorizujemo pojedince, pa će tako biti i ovaj put. Nije isključeno da Mažić bude glavni arbitar u meču Partizan - Crvena zvezda", kazao je Stepanović.

(Beta, MONDO - foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti