Tadić i Nikolić: Nema dogovora

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić razgovarao je večeras sa liderom naprednjaka Tomislavom Nikolićem. "Nema dogovora", kaže Nikolić.

0
A- A A+

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je agenciji Beta da se večeras sastao sa predsednikom Demokratske stranke Borisom Tadićem, ali da nisu postigli dogovor.

"Sastanak je održan, ali nije bilo napretka niti ikakvog dogovora", rekao je Nikolić i dodao da je razgovor "održan kod Tadića".

Nikolić i Tadić razgovarali su o zahtevu Srpske napredne stranke da se vanredni izbori u Srbiji održe odmah posle dobijanja statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić potvrdio je da sastanak nije uspeo i da ta stranka poziva građane na miting opozicije, 16. aprila u Beogradu.

"Nije došlo ni do kakvog napretka. Demokratska stranka nije prihvatila nijedan od naših kompromisnih predloga za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora", rekao je Vučić i dodao da ne veruje da će se lideri dve stranke ponovo sastajati pre mitinga.

Prema njegovim rečima, lider SNS-a izneo je nekoliko kompromisnih predloga, poput toga da izbori budu u novembru ili u decembru, ali da predsednik DS-a to nije prihvatio.

Vučić je istakao da će SNS nastaviti po planu u vezi sa održavanjem mitinga u Beogradu, 16. aprila na kome će tražiti od vlasti da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

(Beta)

Povezano

Sve vesti