Predsednik: Imamo plan za put Srbije u EU

Predsednik Srbije rekao je danas u Kraljevu da Srbija ima jasan plan za dalje korake ka EU i velike šanse da ostvari taj cilj, čime će se dati konkretan doprinos boljem životu građana bez nasilja i agresije, posle čega su mogući izbori.

0
A- A A+

On smatra da Srbija ima velike šanse da ostvari cilj - stekne status kandidata i da se utvrdi datum za početak pregovora o članstvu u EU.

"Srbiji i regionu je potreban novi ambijent za otvaranje radnih mesta i privlačenje kapitala, a to se može postići samo ako se bude išlo ka EU. Nestabilnost, nasilje, agresija, nesprovođenje Akcionog plana i nesaradnja sa Tribunalom samo nas može udaljiti od toga", rekao je danas Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima veliku šansu da ostvari te ciljeve na putu ka EU, ako nastavi sa sprovođenjem Akcionog plana i sa saradnjom sa Tribunalom.

"Ne mogu da garantujem da će se to ostvariti, ali pretpostavke postoje. Tog trenutka kada Srbija ostvari te ciljeve, ona će biti drugačije opažana na svetskoj mapi investiranja. Tada ćemo moći, između ostalog, brže da reagujemo i na krize, poput ove u Kraljevu", rekao je Tadić

Posle toga, dodao je on, imaćemo i izbore.

Tadić je rekao da svim predstavnicima javnog života u Srbiji predlaže da smanje buku, ističuću da nije vreme u kojem treba podsticati loše strasti i nestabilost."Samo u okolnostima stabilnosti mogu da se grade kuće dovode investitori i ide ka EU. U atmosferi nestabilnosti, buke podsticanja agresije i preteških reči niko ništa ne može da dobije", rekao je predsednik.

On je naveo da je jučerašnji razgovor sa predsednikom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem protekao u dobroj atmosferi i naglasio da on već duže vreme razgovara sa predstavnicima opozicije o raznim temama, ali da koalicija SNS i DS nije moguća.

"Demokratski dijalog postoji. Ne postoje tenzije i ratni dijalog, već spremnost da se ozbiljno razgovara o ozbiljnim pitanjima", rekao je predsednik.

Tadić je istakao da nema dogovora o formiranju velikih koalicija i takođe naveo da koalicija SNS-a i DS-a nije moguća, jer se radi o partijama, odnosno strankama različitih politika i orijentacija.

(agencije/MONDO)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.