FED: Bravo, devojkeeeee!!!

Srbija se vratila u Svetsku grupu FED Kupa! Jelena i Aleksandra bile na ivici provalije, ali su izašle iz pepela!!! Aleksandra Krunić junakinja dana! Jelena šest sati na terenu!

126
A- A A+

Srpski ženski tenis ima Jelenu Janković, ima Anu Ivanović, ima i Bojanu Jovanovski, ali ima i Aleksandru Krunić!

Srbija je pobedila Slovačku 3:2 (2:6, 7:5, 9:7) u meču za popunu Svetske grupe FED Kupa!!!

Bravo Jelena, Bravo Aleksandra!!!

Kakav je to bio meč dublova Slovačke i Srbije! Trajao je više od tri sata, a srpske teniserke dale su sve od sebe i na tome im kapa dole! I zaslužile su ovakav trijumf!

Pre svega Jeleni Janković koja je danas na terenu provela šest sati! Ali, i toj maloj Aleksandri Krunić koja je u pojedinim delovima odlučujućeg meča igrala "kao matora". Jeste grešila, ali je imala i neke fenomenalne poteze i pokazala hladnokrvnost u nekim važnim momentima.


Srbija je gubila 0:1 u setovima, gubila je u drugom 1:5, ali je napravila preokret kakav se retko viđa!

Ovaj meč je imao dramatičan, gotovo neverovatan tok. Slovakinje su počele idealno. Odmah su napravile brejk, potom još jedan i povele 3:0. Ali, tada se bude Srpkinje i zahvaljujući duploj servis greški Riberikove smanjuju na 1:3, potom i 2:3.

Imao je srpski dubl još jednu brejk šansu za izjednačenje, ali nije uspeo da je iskoristi, a na talasu te odbrane Slovakinje su završile prvi set - 6:2.

Ono što se događalo u drugom setu teško je pripričati. Početak identičan razvoju događaja u prvom. Slovakinje su napravile brejk i povele 1:0 i imale prednost od čak 5:1. Tada počinje neverovatan preokret Jelene i Aleksandre.

U drugom setu, Aleksandra Krunić je pokazala sav talenat i potencijal i izluđivala je Hantuhovu i Riberikovu, kao i slovačke navijače.

Imale su Slovakinje dve meč lopte, ali su Jelena i Aleksandra pokazale karakter i hrabrost i iskoristile su petu brejk loptu za izjednačenje (5:5). U naredna dva gema Aleksandra Krunić je nastavila da igra fenomenalno, da bi srpski dubl sa šest vezanih gemova izjednačio u meču na 1:1 u setovima.

Treći set još uzbudljiviji i "luđi". Pun preokreta, pun brejkova. Slovakinje su povele 5:4 (oduzele su servis našim devojkama), ali ništa nije gotovo kad igraju Jelena i Aleksandra. Ne, jer su odmah uzvratile i izjednačile na 5:5, a potom i povele 6:5.

Došlo se do 7:7 (u odlučujućem meču nema taj-brekova), a pritisak je bio na Aleksandri Krunić koja je servirala. Ali, Aleksandra, rođena Moskovljanka, ima srce kao Kopaonik! Odigrala je vrlo hrabro i pametno i Srbija je ponovo bila u vođstvu - 8:7.

Nadali smo se da Magdalena Ribarikova neće izdržati teret u narednom gemu...I tako je i ispalo (uz pomoć Hantuhove koja je napravila grešku na mreži).

Posle dva sata, kada su Slovakinje imale dve meč lopte, Srbija je bila u prilici da odigra za meč. I toooooooooooo!!! Aleksandra Krunić je izvanbredno reagovala i zaslužila je da bude heroj dana!!!

Nedelja je počela loše po Srbiju. Ana Ivanović je najpre predala meč Dominiki Cibulkovoj zbog povrede trbušnih mišića, da bi selektor srpskog FED tima Dejan Vraneš izvukao adut iz rukava - odlučio je da Srbiju u životu pokuša da ostavi Jelena Janković.

I uspelo je!

Posle velike borbe i više od dva i po sata igre, Jelena Janković je savladala Danijelu Hantuhovu 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:5) i izborila dubl meč.

Mogla je Džej Džej, koja je igrala u "mornarskoj" haljinici, i ranije da završi meč, jer je pri vođstvu 5:4 u odlučujućem setu imala meč loptu. Međutim, Hantuhova je dobrim servisom spela da ostane u meču.

Vrlo brzo, bez muke, Jelena je ponovo bila u prednosti u meču, jer je naredni gem dobila bez izgubljenog poena i povela je 6:5.

U gemu u kojem je Slovakinja ponovo tražila nadu i spas, Jelena je odigrala jedan od najleših poena na meču - drop šot, za vođstvo od 30:15, a potom je sebi stvorila dve meč lopte! Desetak minuta ranije nije uspela da realizuje meč loptu, ali zato jeste prvu narednu!

U tom trećem setu, Jelena je bila u govoto izgubljenoj poziciji, hantuhova je rano napravila brejk i povela 3:1, ali je potom srpska teniserka pokazala svoje najbolje lice. Vezala je tri gema (dakle vratila je brejk) i preokrenula stvar u svoju korist.

Najbolja srpska teniserka je bila ubedljiva u prvom setu i osvojila ga posle 43 minuta, najviše zahvaljujući daleko manjem broju grešaka. Jelena je napravila dva brejka iz četiri pokušaja, a protivnici nije dozvolila nijednu priliku da joj oduzme servis.

Beograđanka je dominirala, ali se sve okrenulo u drugom setu. Hantuhovoj je bio dovoljan jedan brejk (za 2:0). Slovakinja je napravila duplo više "vinera" (14-7), pa iako je imala više neiznuđenih grešaka (19-14) uspela je da izjednači.

Ana Ivanović predala je meč Dominiki Cibulkovoj posle sat i 24 minuta igre.

Dominika Cibulkova dobila je prvi set 6:4 posle sat vremena, a onda je Ana Ivanović povela 3:0 u drugom. Međutim, tada je zatražila lekarsku pomoć zbog problema sa trbušnim mišićima.

Srpska teniserka se vratila na teren, odigrala još tri gema (3:3), ali nije mogla više da izdrži. Predala je meč i teren napsutila u suzama.

Posle subotnjih duela bilo je 1:1 - Dominika Cibulkova savladala je Bojanu Jovanovski 4:6, 6:3, 6:1, a zatim je Ana Ivanović izjednačila pobedom nad Danijelom Hantuhovom - 6:2, 6:4.

Cibulkova i Ivanovićeva vodile su veliku borbu, a statistika pokazuje da su bile izjednačene. Obe teniserke su napravile po 20 direktnih poena, a domaća takmičarka imala je tri neiznuđene greške više (31-28). Cibulkova je iskoristila tri od deset brejk lopti (jednu posle Anine povrede), a Srpkinja dve od sedam...

U seriji od tri uzastopna brejka u prvom setu Slovakinja je više "ućarila", jer je povela 5:4, a zatim "odservirala" set. Do 3:3 teniserke su osvajale gemove na svoje servise (Cibulkova imala dve brejk lopte), a onda su usledila dva maratonska gema, koja su ukupno trajali 20-ak minuta.

Prvo je 28. teniserka sveta iskoristila šestu brejk loptu u sedmom gemu, ali je Ana uzvratila pošto je materijalizovala treću brejk šansu - 4:4. Međutim, i u narednom gemu je Ivanovićeva izgubila servis posle čega je izgubila i set. Cibulkova je tako naplatila svoju veliku agresivnost.

Ana se vratila na teren i brzo stigla do 3:0 (uz brejk prednosti). I posle ukazane lekarske pomoći je imala 0:40 na servis protivnice, ali je povreda počela da uzima danak. Srpkinja se sve teže kretala, "skraćivala" poene... Cibulkova je tada osvojila sedam uzastopnih poena što je bio početak kraja meča, jer je nedugo zatim Ana predala.

Bio je to drugi duel Ane Ivanović i Dominike Cibulkove. Prethodno, sastale su se samo jednom, a Slovakinja je bila bolja u Moskvi 2008.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti