NLB: Bitka za brilijant!

Vlade Jovanović, Dejan Radonjić, Aleksandar Džikić. Trenere Partizana, Budućnosti i Krke vezuje jedno ime - ime Duška Vujoševića.

12
A- A A+

Upravo će se te tri ekipe, uz ljubljansku Olimpiju, u utorak boriti za plasman u finale jubilarnog, desetog izdanja regionalne košarkaške lige.

A, učenike (Jovanovića, Radonjića I Džikića) će uživo gledati upravo Duško Vujošević.

Partizan mt:s probaće da se po peti put uzastopno domogne šampionskog prstena. S tim što će ovog puta prstenje u sebi imati i brilijant!

To je saopštio direktor NLB lige Roman Lisac na zajedničkoj konferenciji za novinare u velelepnoj ljubljanskoj dvorani Stožice, koja prima 12.400 gledalaca.

"Ovaj prsten ni po čemu ne zaostaje za onim koje dobijaju pobednici NBA lige", rekao je Lisac.

Na konferenciji su izostali samo predstavnici Budućnosti, čiji se dolazak u glavni grad Slovenije očekuje tokom dana.

Podgoričani su prva prepreka Partizanu na putu do novog trofeja (utorak, 18.00).

Trener crno-belih Vlade Jovanović rekao je da dve ekipe gaje sličan stil igre i da zato ne očekuje iznenađenja.

"Dejan (Radonjić) i ja smo dugogodišnji saradnici Duška Vujoševića i njegov trag se vidi u igri oba tima. Motivacija, trenutna inspiracija i dodatna energija cele ekipe biće presudni za pobedu", rekao je Jovanović.

Kapiten Petar Božić primetio je da je ove sezone liga bila "nikad neizvesnija i izjednačenija" i da mu je zato dodatno drago što je Partizan osvojio prvo mesto.

"Došli smo ovde sa maksimalnim ambicijama, naravno, svesni da će nam put do cilja biti težak zbog kvaliteta ostalih ekipa", rekao je "profesionalni dizač trofeja".

Slovenačke ekipe Olimpija i Krka odlučiće drugog učesnika finalne utakmice (četvrtak, 20.45).

U Krki kažu da "znaju da mogu" i da se ne zadovoljavaju samo učešćem na završnom turniru.

"Došli smo dovde i nećemo stati, nemamo ni razloga da stanemo. Sa Olimpijom smo ove sezone odigrali tri utakmice na jednu loptu. Znamo da možemo, hoćemo i cele sezone nemamo straha da maštamo o uspehu. Ako prestaneš da maštaš, sklanjaš se od nevolje, a takvima nije mesto među nama", bio je slikovit Džikić.

U Olimpiji su svesni bremena favorita i od te uloge ne beže.

"Igramo u svojoj dvorani, pred svojom publikom, na nama je odgovornost, ali i motiv da osvojimo trofej. Mi od toga ne bežimo, ali nas čeka dug put. Igramo protiv kvalitetne ekipe, dobro vođene, koju krasi timski duh. Mi to nemamo, ali šta je tu je. Zdravi smo i spremni da pobedimo", rekao je trener Olimpije Jurij Zdovc.

Do sada je prodato 9.000 kompleta karata (polufinale i finale).

Najavljen je dolazak brojnih skauta NBA timova, kao i legendi košarke sa ovih prostora: Saše Đorđevića, Predraga Drobnjaka, Miloša Vujanića (kome je nedostajala sreća da bude aktivni učesnik F4)...

(izveštač MONDA iz Ljubljane Predrag Vujić, foto: MN Press(
Tagovi:

Povezano

Sve vesti