Duško Vujošević: Nedostaje mi teren

Ikona KK Partizan mt:s Duško Vujošević želi da sa prstenom NLB Lige vidi svog naslednika Vladu Jovanovića. "Nedostaje mi teren, ali ne zato što nemam šta da radim u životu".

17
A- A A+

Tri nekadašnja saradnika ili grublje rečeno učenika Duška Vujoševića borila su se ulazak u finale NLB Lige u Ljubljani. Samo jedan je "preživeo" - Vlada Jovanović, šef stručnog štaba Partizana mt:s.

Vujošević je svu trojicu - Jovanovića, Dejana Radonjića (trener Budućnosti) i Aleksandra Džikića (trener Krke iz Novog Mesta) posmatrao iz, za njega neuobičajene pozicije - iz prvog reda pored terena. Kao kakva holivudska zvezda poput Džeka Nikolsona i ostalih zaljubljenika u košarku. A tako je i dočekan u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Veliki aplauz i skandiranje grupice Grobara: "Dule Vujošević, ša-la-la-la-la"...

"Počinje da mi nedostaje teren", priznao je Vujošević posle polufinalnih utakmica završnog turnira NLB Lige iz kojih su kao pobednici izašli Partizan mt:s i Olimpija.

Dramatičan završetak meča Partizan - Budućnost, Vujošević je posmatrao mirno. A na to od njega nismo navikli. Naravno, sada je u drugačijoj poziciji i ulozi.

"Pomalo mi nedostaje to što nisam pored terena, kao učesnik, a ne kao gledalac", kaže Vujošević i nastavlja: "Ja sam košarkaški trener i košarka je važan deo mog života, ali nije mi se život sveo samo na to. Vodim sadržajan život. Počinje da mi nedostaje terenm, ali ne zato što nemam šta da radim u životu".

Na radost mnogih, pre svega organizatora turnira, potom gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, preko legendi slovenačke košarke (recimo Petera Vilfana), ali i nekih aktuelnih košarkaša (poput Jake Klobučara), u četvrtak će se za šampionski prsten obogaćen brilijantom boriti Partizan i Olimpija. Jasna je želja i motiv Ljubljančana da na desetogodišnjicu osnivanja regionalne lige svrgnu regionalnog vladara.

"Sofisticirano gledano, kvalitet je na strani Partizana. Ali, Olimpija ima domaći teren i to može da bude važno i značajno u finalu. Nadam se da će da pobedi Partizan", jasan je Vujošević.

Analizirajući duel Partizana i Budućnosti, nekadašnji trener crno-belih ocenio je da je Raško Katić doneo ključnu prevagu timu iz Beograda, kao i da je za Partizan bilo najvažnije dobiti taj meč.

"Iznenađenje je plasman Krke i Budućnosti na fajnal-for u Ljubljani, ali te dve ekipe su pokazale da su potpuno zasluženo ovde. Obe polufinalne utakmice su bile tvrde, nije moglo da se očekuje da će tu biti neke lepršavosti, već pre svega snažna odbrana, snažna želja. Budućnost je igrala čvrsto, nametnula svoj ritam i odlučile su bukvalno dve lopte. Budućnost je te dve lopte izgubila. Za Partizan, koji igra sa bremenom favorita i u 'skraćenom izdanju' kada je u pitanju broj spoljnih igrača, najvažnije je da je ovaj meč dobio", rekao je Vujošević.

Vujošević je drugi polufinalni duel, između Olimpije i Krke gledao u društvu Vlade Jovanovića. Zajedno su posmatrali (i verovatno navijali) za Aleksandra Džikića.

"Partizan je velika škola i ko je prošao kroz tu školu, on je školovan. Ponosan sam na to što su ta tri (Jovanović, Džikić i Radonjić) čoveka bili moji asistenti i nadam se da će bar jedan od njih poneti trofej", rekao je duhovito Vujošević, znajući u tom trenutku da to može da bude samo Vlada Jovanović.

Vujošević je i dalje pod ugovorom sa moskovskim CSKA i sada je fokusiran na to da najpre raščisti stvar sa "armejcima" (tačnije da vidi da li postoji mogućnost poravnanja).

"Ja sam i dalje pod ugovorom sa CSKA i u takvoj poziciji imam obaveze prema tom klubu, kao što i on ima prema meni", dodao je Vujošević.

(Izveštač MONDA iz Ljubljane Predrag Vujić)

Povezano

Sve vesti