Ramosu ispao pehar... "Sa Murinjom do smrti"

Tokom slavlja Serhio Ramos ispustio trofej, koji je završio pod točkovima autobusa i raspao se. Igrači Reala poručuju: "Mu je fenomen, pratićemo ga do smrti".

35
A- A A+

Ludnica u Madridu. Real je konačno osvojio trofej. Možda Kup kralja nije takmičenje koje im je bilo prioritetno da osvoje, ali Madriđani su gladni uspeha, naročito protiv "večitog rivala", Barselone.

Posle pobede Reala u finalu golom Kristijana Ronalda u produžetku, u španskoj prestonici se slavilo. Stigli su i igrači da radost podele sa navijačima.

Dugo su "kraljevi" čekali pehar i dočekali ga, a onda ga bacili. Naravno, slučajno. Trofej je tokom proslave na Plaza de Sibeles ispao iz ruku Serhija Ramosa i završio pod točkovima autobusa! Tada se raspao u desetak delova. To, međutim, nije moglo da pokvari slavlje."Mu (Žoze Murinjo) je fenomen. Promenio je naš mentalitet", sijao je od sreće kapiten Reala, Iker Kasiljas.

"Bilo je teško, ali osvojili smo trofej. Konačno. Posvećujemo ga našim navijačima", dodao je reprezentativni golman.

Kontroverzni stručnjak impresionirao je i Serhija Ramosa.

"Ono što pokušava da nam usadi savršeno funkcioniše. Murinjo je kapeten našeg broda i pratićemo ga do smrti", naglasio je španski reprezentativac.

Čovek odluke na Mestalji u 102. minutu, Kristijano Ronaldo blistao je od sreće.

"Ovo je vrlo važan trofej koji nam je bio cilj. Murinjo svoj posao radi sjajno. Prosto zrači pozitivnom energijom koju osećamo".

Oduševljen je bio i asistent kod jedinog gola Anhel di Marija.

"Znali smo da možemo da osvojimo pehar. Naša snaga je jedinstvo i želja za pobedom. Nadamo se da ćemo nastaviti ovako jer smo homogeniji nego ikad", podvukao je Argentinac.

Ipak, sam Murinjo istakao je da nije ovo samo njegova pobeda.

"Finale Kupa kralja nema nikakve veze sa mečevima u polufinalu Lige šampiona. Pokušavam da promenim stvari u funkcionisanju kluba i mentalitetu i sve sam bliže tome. Opušten sam i srećan, ali ovo nije samo moj trijumf. Ovo je zajednički uspeh svih i siguran sam da će pozitivno delovati na samopouzdanje igrača", izjavio je Portugalac.

(MONDO, foto AP)

Povezano

Sve vesti