Šok:Francuski žandarmi da rade bez "kapljice"

Francuski policajci za suzbijanje nemira nezadovoljni su zbog najave da će im biti ukinuto pravo da konzumiraju alkohol dok obeduju na dužnosti.

0
A- A A+

Prema odredbama ukaza Ministarstva unutrašnjih poslova, policajci iz jedinica za suzbijanje nemira više neće moći da uz ručak popiju čašu vina ili piva, prenosi Bi-Bi-Si.

Zvaničnici su bili ljuti kada su se 2010. godine u javnosti pojavile fotografije policajaca koji piju pivo tokom obezbeđivanja studentskih demonstracija.

Jedan policijski sindikat zatražio je da se konzumiranje alkohola dozvoli ako policajci ručaju na mestima gde nisu pred očima javnosti.

Didije Manjion, koji predvodi jedan policijski sindikat, poslao je pismo Ministarstvu unutrašnjih poslova u kojem je branio pravo policajaca iz ovih jedinica da popiju piće ili dva dok su na dužnosti.

“Pripadnici jedinica za suzbijanje nemira nemaju ni manje, niti više problema sa alkoholom od bilo kog drugog člana društva. Treba im dozvoliti da piju umereno", napisao je Manjion.

Francuski zakon zabranjuje konzumiranje alkohola dok zaposlenima traje radno vreme, uz izuzetak "vina, piva, jabukovače i kruškovače", piše BBC.

(Srna)

Povezano

Sve vesti