Stanojević: Izvinite ako sam bio nestašan

Treneri fudbalera Partizana i Crvene zvezde komentarišu 140. "večiti derbi".

65
A- A A+

Strateg Partizana Aleksandar Stanojević dočekao je kraj utakmice na rukama svojih igrača i uz skandiranje navijača crno-belih "Silovo si Zvezdu, Stanoje".

Partizan je napravio možda i presudan korak ka novoj četvrtoj uzastopnoj tituli, ali Stanojević ne želi da kaže da je posao završen.

"Znam da bi mnogi voleli da ne budemo prvi. Imam neki osećaj, možda se varam, a možda je i teorija zavere, ali kao da dobar deo javnosti želi da Zvezda bude prva, a ne mi", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle meča.Odgovarajući na pitanje zašto je bio toliko aktivan pored klupe i često izlazio van ograničenog prostora, objasnio je:

"Normalno je da kada se tako nešto stvori u javnosti osetite veću želju, da se u vama javi veći bunt. Želite to da pokažete na terenu. Uostalom, kada smo mi pričali osim na terenu?! Izvinite ako sam bio nestašan".

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki sportski je čestitao rivalu na pobedi rekavši da je ona potpuno zaslužena.

"Partizan je mnogo više želeo pobedu. Igrao je agresivnije i borbenije. Imali smo neke zrele prilike u prvom poluvremenu i da smo tada dali gol, možda bi bilo drugačije", rekao je Prosinečki.

On je ocenio da je izlazak Evandra u 25. minutu uticao na igru njegovog tima u daljem toku meča.

"Prvo poluvreme je bilo sasvim solidno, dobro smo igrali dok nismo počeli da napucavamo loptu. Duško Tošić je bar 75 lopti poklonio rivalu. Isto važi i za Adija i Ćosića. Nisu nas napadali, a mi smo ispucavali lopte".

Stanojević se potom zahvalio Prosinečkom na čestitkama, takoše ocenivši da je pobeda Partizana zaslužena i da je njegov tim u svemu bio bolji.

"Igrali smo takmičarski i lep fudbal tokom cele sezone, imali smo i krize rezultata izbacili smo večitog rivala iz Kupa, iako je u jednom delu javnosti predstavljeno kao da su oni nas izbacili. Ne mislim da je ovom pobedom ovo prvenstvo završeno, ali ovo je velika prednost i još veće zadovoljstvo kada dva puta pobedite večitog rivala i kada ga izbacite iz Kupa. To sve dovoljno govori".Prosinečki je potom rekao da se ne slaže sa Stanojevićem da je Zvezda nadigrana.

"Ništa oni nisu bili bolji, ništa bolje nisu igrali, nego su samo bili agresivniji i borbeniji".

Stanojević je imao repliku.

"Ja nisam ni rekao da smo nadigrali Zvezdu. Štaviše, Zvezda igra dobar fudbal i prvo poluvreme je bilo izvanredno. Mogli su i oni da pobede, a i mi. Rekao sam samo da smo mi zasluženo pobedili i iza toga stojim".

(P. V. - MONDO)

Povezano

Sve vesti