Crno-beli: Sve je na svom mestu

Krstajić hvali taktičku zrelost ekipe, Stojković objašnjava zašto meč u Kupu nije bio "večiti derbi", a Lazevski kako je zaradio zavoj na ruci.

17
A- A A+

Fudbaleri Partizana jednodušni su u oceni da su njihovo prvo mesto na tabeli, a drugo mesto Crvene zvezde, realan pokazatelj kvaliteta dva tima.

Što je i očekivano, najodmerenije o derbiju i "aktuelnom trenutku" priča igrač sa najvećim iskustvom, a to je Mladen Krstajić.

"Ovo je samo korak napred, prema tituli, ali još nije ništa gotovo. Ne bismo smeli da potcenimo nijednu ekipu. Svakoga respektujemo podjednako i maksimalno ozbiljno ćemo ući već u meč sa Jagodinom", poručio je Krstajić.Za osvojena tri boda u derbiju Partizan može da zahvali tome što su igrači sproveli u delo sve zamisli Aleksandra Stanojevića.

"Presudili su taktika i disciplina u igri, koncentracija uprkos velikoj tenziji pre utakmice... Videlo se da je ekipa bila spremna i psihološki i taktički i fizički, da je na kraju sve perfektno odradila", dodao je Krstajić.

Veteran je odigrao besprekorno drugo poluvreme, dok je u prvom dozvolio Andriji Kaluđeroviću da mu pomogne i uđe u najbolju Zvezdinu šansu na utakmici.

Golman Vladimir Stojković bio je veoma siguran i maksimalno koncentrisan na igru. Verovatno mu je u tome pomogao nedolazak Delija na severnu tribinu...

"Videli ste da smo najbolji u svakom pogledu, da smo zasluženo tamo gde jesmo. Uprkos pritisku koji smo imali od strane medija, uprkos hajki na sudije..."

Stojković je ponosan na to što u "večitim derbijima" kao golman Partizana još nije primio gol.

"U derbiju i dalje nula. Nula poraza, nula golova. Kup ne računam, jer to nije 'večiti derbi'! Zvezda je imala svoje šanse, a meni i ekipi mnogo znači što nam nije zatresla mrežu. Neka pogodi i pet puta u stativu, bitna je pobeda i da smo blizu titule".

Nekadašnji golman crveno-belih kaže da su u Partizanu "znali da će posle poraza u revanšu Kupa krenuti medijska hajka da smo 'bivši prvaci', a oni Barselona".

"Takođe smo znali da ćemo sve vratiti na svoje mesto, kao što smo uradili. Nadam se da ćemo nastaviti ovako u ovih šest, sedam utakmica do kraja sezone", zaključio je Stojković.

Aleksandar Lazevski privukao je pažnju novinara kada je svlačionicu napustio sa zavijenom rukom.

"Bilo je veselo, polomio sam neko staklo... Moralo je da se proslavi".

Njegov komentar utakmice bio je kratak i jasan:

"Vratili smo ih tamo gde im je mesto. Dakle, sve je po starom, jer ovakav ishod nije ništa novo".

Kao stranac, koji nije odrastao sa rivalitetom Partizana i Zvezde, Prins Tejgo je novi gol i pobedu u derbiju prihvatio kao profesionalac.

Odbio je sugestiju da je postao "specijalista za Zvezdu".

"Samo sam uradio ono što je bilo do mene, kako bih pomogao timu. Radim ono što trener zahteva, radim za ekipu. Važno je da smo sada svi srećni".

Momak koji praktično igra za ostanak u Partizanu sledeće sezone, odnosno za permanentan transfer iz Hofenhajma, odao je priznanje drugovima.

"Priznajem, želim da se dokažem golovima, ali ne bih u tome uspeo bez pomoći saigrača", rekao je Tejgo.

(MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti