Prosinečkog "iskulirali" u Dinamu

Robert Prosinečki izabran u idealan tim Dinama svih vremena. Ali, za njega nije bilo pozivnice za veliku proslavu stogodišnjice postojanja kluba.

16
A- A A+

Zagrebački fudbalski klub Dinamo u utorak, 26. aprila će proslaviti 100.godišnjicu postojanja (iako je osnovan u junu 1945. godine!?), a slavlje će proći bez Roberta Prosinečkog, sadašnjeg trenera Crvene zvezde.

Supruga Roberta Prosinečkog, Vlatka otputovala je iz Zagreba za Beograd sa decom i ostaće desetak dana u glavnom gradu Srbije. Ona je potvrdila da na adresu porodice Prosinečkog iz Dinama ništa nije stiglo.

"Nismo dobili pozivnicu (za svečanu sednicu FK Dinamo)", rekla je Vlatka Prosinečki, prenosi "Večernji list".

Robert Prosinečki nije ni znao da je proslava u utorak, ali je saznao da je u idealnih 11 Dinama svih vremena (Večernji list je napravio izbor najboljeg tima zagrebačkog kluba svih vremena).

"Drago mi je ako su tako odlučili glasači i novinari. Dinamo je deo mog života. Nažalost, neke uspomene nisu najlepše. Ostali su mi dužni novac, setite se da sam morao dva puta da napuštam Maksimir. Ali, to nema veze sa klubom i njegovim navijačima. I čestitam svima koji su na bilo koji način pridoneli da Dinamo bude ono što za navijače i nas bivše igrače znači", izjavio je Prosinečki, prenosi.zagrebački list.

Upitan da li je pozivnica izostala zato što je sada trener Crvene zvezde, Prosinečki je diplomatski odgovorio:

"To će se stalno provlačiti kroz moj život. Odlučio sam se za posao u Beogradu i ne želim nikome da se zbog toga izvinjavam, niti bilo kome da bilo šta objašnjavam", rekao je Prosinečki.

Dinamo je, inače, već osvojio šestu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske.

Prvi čovek "modrih" Zdravko Mamić sijao je od sreće:

"Ponosimo se činjenicom što imamo šest titula prvaka zaredom, nešto što verovatno nitko nikad na ovim prostorima nije napravio. Istina je da smo se svi zajedno navikli, ali kada sam svratio u svlačionicu sav sam se naježio kako sam se lepo osećao. Svi smo srećni i zadovoljni i pred nama su pripreme za finale Kupa i onda one za Evropu", rekao je Mamić.

Ipak, titula je proslavljena bez najvatrenijih navijača - Bad Blue Boys - koji bojkotuju utakmice u znak protesta zbog načina na koji Mamić vodi klub.

(MONDO - foto: Index.hr)

Povezano

Sve vesti