Skupi časovi za buduće brucoše

Fakulteti Univerziteta u Beogradu organizuju pripremnu nastavu za predstojeći upis u prvu godinu studija po različitim cenama u zavisnosti od fonda časova.

0
A- A A+

Na Arhitektonskom fakultetu pripremna nastava je već počela i trajaće do kraja maja. Nastava se odvija u blokovima, tokom dva dana vikenda, sa po pet časova.

Cena jednog bloka je 40 evra, plus PDV, u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate i plaća se unapred za svaki naredni mesec.

Pripreme na Građevinskom fakultetu takođe su počele, i za 40 časova koje drže asistetni matematike, treba platiti 29.000 dinara.

Časovi se organizuju u blok nastavi, vikendom, uz obradu jedne ili dve tematske jedinice zastupljene na prijemnom ispitu.

Pripremna nastava iz hemije i biologije za prijemni ispit na Stomatološkom fakultetu, košta 480 dinara, po času iz jednog predmeta, što znači da za pedeset časova hemije treba platiti 24.000 i još toliko za pedeset časova biologije.

Elektrotehnički fakultet takođe organizuje pripremnu nastavu, i to iz matematike i fizike, za spremanje prijemnog ispita za upis na tehničke fakultete

Fond časova je 60 po predmetu, u grupi je najviše 20 polaznika, a predviđeno je da se kursevi završe do 15. juna.

U okviru svakog kursa predviđen je i probni test, na kome će polaznici moći da provere stečeno znanje. Cena po predmetu je 24.500 dinara, ili na rate 28.200 dinara.

Pripremnu nastavu ima i Pravni, Saobraćajni, Mašinski fakultet, a srednjoškolci, budući brucoši, mogu da se pripremaju i na privatnim časovima, čija je cena oko 10 evra za 90 minuata.

(Tanjug)

Povezano

Sve vesti