ODBOJKA: Partizan na tronu!

Partizan osvojio titulu prvaka Srbije! U trećoj utakmici finalne serije Partizan pobedio Vojvodinu u Novom Sadu 3:0.

62
A- A A+

Dve decenije Odbojkaški klub Partizan čekao je na titulu šampiona države. I sada je osvojio!

Partizan je ubedljivo pobedio Vojvodinu u Novom Sadu 3:0 u setovima (25:23, 25:22 i 25:19) i sa sve tri pobede u finalnoj seriji srpskog prvenstva okitio se titulom prvaka!

Došli su crno-beli u Novi Sad rešeni da završe ono što su zacementirali u prethodna dva meča. Sa verom u sebe i uz podršku navijača u novosadskom SPENS-u, odigrali su skoncetrisano i sa puno želje. To se videlo i na parketu dvorane u Novom Sadu.

Bez dileme Aleksandar Atanasijević bio je najbolji igrač finalne serije. U trećoj utakmici napravio je 20 direktnih poena za Partizan i potvrdio visoku klasu. Upravo je njegovim udarcem, Partizan došao do 25 poena u trećem setu i tako osvojio titulu.

Vojvodina je na početku prvog seta bila u prednosti, sve do 16:16, kada je Partizan preokrenuo i do kraja seta održavao prednost. Novosađani su uspeli da se približe crno-belima na 22:23, potom i na 23.24, ali je Partizan odbio taj napad i dobio je prvi set 25:23 posle 26 minuta igre.

Početkom drugog seta Partizan je odmah napravio prednost. Imao je dva poena prednosti, da bi potom došao i do +5 (8:3). Četiri, pet poena viška Partizan je održavao do 11:6, kada je Vojvodina vezala dva poena, a potom prišla i na 10:12. Tako je bilo sve do 17:15, kada Partizan vezuje tri poena za veliku prednost - 20:15.

Iako se očekivalo da Partizan lako reši taj deo igre, nije bilo tako. Viđena je velika borba u finišu drugog seta i preokret Vojvodine.

Od 15:20, Vojvodina je serijom od 7-1, došla do vođstva od 22:21!

A potom još jedan preokret, ali ovog puta u režiji gostiju. Od 21:22, Partizan je došao do 24:22, a potom i osvojio drugi set - 25:22, posle 27 minuta igre!

I treći set počeo je po notama crno-belih. Puni samopouzdanja posle dva dobijena seta, furiozno su počeli i treći, rešeni da završe započeto. Partizan je poveo 3:0, potom i 5:1, 6:2...Tu prednost crno-beli su održavali do prvog tehničkog tajm-auta (8:4).

Vojvodina se nije predavala. Mini-serijom domaćin se vraća u meč - 6:8, ali izvanredni Aleksandar Atanasijević, koji je blistao i u drugom meču finala, nije dopustio da se potpuno ispusti prednost Partizana.

Crno-beli su potom, na servis Atanasijevića, ponovo vratili četiri poena viška 12:8., a sa tom prednošći otišli su i na drugi tehnički tajm-aut (16:12).

Partizan je posle odmora servisima Ivana Steljića došao do 20:12. Nezadrživo su crno-beli išli ka tituli...Vojvodina je uspela da smanji na 16:21, ali bilo je kasno za bilo kakav preokret. Crno-beli su već počeli da slave sa navijačima.

"Titula, titula, slaviće se titula...", čulo se poznato skandiranje u dvorani SPENS-a, a potom i ono: "Volim ga k'o oka dva...".

Trener Partizana Milan Žarković sa kćerkom u rukama slavio je trofej.

"Bili smo ubedljivi u ovoj finalnoj seriji i pokazali da to što smo bili prvi u prvenstvu nije bilo slučajno. Čestitam momcima na kvalitetnoj i ozbiljnoj igri kako i dolikuje šampionu. Nije bilo lako, jer Vojvodina ima plejadu mladih reprezentativaca i ovo je veliki uspeh osvojiti titulu u tri meča", rekao je Žarković.

Najbolji igrač finalne serije Aleksandar Atanasijević jedva je govorio od uzbuđenja:

"Fenomenalna serija i ova treća utakmica! Imali smo više želje od Vojvodine i ta želja je odlučila".


(MONDO - foto: OSS)

Povezano

Sve vesti