Tužilac falsifikovao diplomu?

Protiv Seada Temima, tužioca Tužilaštva Federacije BiH i jednog od predstavnika BiH u Stručnom telu Saveta Evrope za borbu protiv korupcije, vodi se istraga kojom će biti utvrđeno da li je falsifikovao fakultetsku diplomu.

0
A- A A+

Iz Tužilaštva FBiH saopšteno je da je Temim podneo ostavku na mesto tužioca u ovoj instituciji bez navođenja razloga, pišu "Nezavisne novine" u današnjem broju.

S obzirom na to da su se pojavile informacije u kojima se dovodi u sumnju verodostojnost diplome Pravnog fakulteta u Mostaru, preduzete su aktivnosti radi provere osnovanosti takvih navoda, kažu u Kancelariji glavnog tužioca Tužilaštva FBiH Zdravka Kneževića.

I u Kancelariji disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom savetu BiH potvrđeno je da se protiv Temima vodi istraga.

Temim je prilikom zapošljavanja u Tužilaštvu FBiH dostavio na uvid diplomu Pravnog fakulteta u Mostaru iz 1989. godine, kao i uverenje o položenom pravosudnom ispitu iz 1996. godine.

Zamenik ministra bezbednosti BiH Mijo Krešić smatra da će biti sramota za BiH ako se pokaže da su tačne optužbe da je Temim, koji je predstavnik BiH u Savetu Evrope, falsifikovao diplomu.

(Srna)

Povezano

Sve vesti