Nadal: Novak mi je pretnja, ne i preokupacija

"Đoković ima dobre šanse da preuzme prvo mesto na ATP listi u narednih dva ili tri meseca. On mi nije preokupacija u Madridu, osim ako se ne sretnemo u finalu", izjavio najbolji teniser sveta.

9
A- A A+

Najveće zvezde svetskog tenisa okupiće se naredne nedelje na turniru Masters serije u Madridu. U centru pažnje ponovo će biti trojica najboljih - Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer.

Nadal i Federer već su slavili u Madridu, prethodne dve godine, dok Đoković do sada nije imao to zadovoljstvo. Uprkos tome, sve oči ove sezone biće uprte baš u srpskog tenisera, jer se nalazi u najboljoj formi, životnoj, i nepobediv je u 2011.

Odavno je poznato da je Nadal kralj šljake, ali ove sezone imaće najveći izazov na omiljenom turniru da odbrani titulu, koju je osvajao i 2005.

On tvrdi da je fokusiran samo na svoju igru i da ne strepi od Novaka Đokovića.

"Đoković uopšte nije moja preokupacija, osim ako se sastanem s njim u finalu. Ja sam fokusiran samo na sledećeg protivnika, svoju fizičku spremu i da se ne povredim", izjavio je Španac uoči turnira u Madridu, koji startuje 2. maja.

Nadal je ostvario 34 pobede na šljaci u nizu, Nole 27 zaredom ove sezone, uključujući i dve nad prvim teniserom sveta. Srbin je upravo taj koji mu je najveća pretnja na čelu teniskog karavana.

"Đoković ima dobre šanse da preuzme prvo mesto na ATP listi u narednih dva ili tri meseca. Postoje realne šanse da izgubim čelnu poziciju čak i ako pobeđujem, jer do Vimbldona branim veliki broj poena, za razliku od Novaka koji brani mnogo manje. Za mene su najvažniji poeni i pozicija na kraju sezone", rekao je Nadal, koji je u prošlogodišnjem finalu "kaha magike" nadigrao Rodžera Federera, a uoči ovogodišnjeg turnira stiže sa dve osvojene titule u Monte Karlu i Barseloni.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti