Amfilohije: Gej parada je nasilje

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je sinoć da je protiv organizacije gej parade u Podgorici i ocenio da su takva okupljanja "nasilje nad savešću ogromne većine ljudi".

0
A- A A+

U intervjuu podgoričkoj televiziji "Vijesti" on je pozvao organizatore da "dobro razmisle" o posledicama takvog skupa u Crnoj Gori u "kojoj je taj problem i dublji i kompleksniji".

"I drugi žive svoj seksualni život, ali ga ne iznose na ulicu i ne propagiraju", kazao je mitropolit Srpske pravoslavne crkve, koji je paradu nazvao "nasiljem nad savešću ogromne većine ljudi" i "nasilnim nametanjem svojih moralnih shvatanja i shvatanja o čoveku".

"Svak ima pravo da živi kako on to zamišlja, ali pri tom ne ugrožavajući svojim načinom drugoga. Svak ima pravo na slobodu, ali ne ugrožavajući slobodu drugoga", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je ocenio da Beograd "nikada nije bio sramniji" nego tokom proslogodišnje Parade ponosa "kada je na ulice izašlo 6.000 policajaca da vrši nasilje i pozatvara neku decu koja su tamo ustala".

"Ja se bojim, a to ne želim, da je u Crnoj Gori taj problem mnogo kompleksniji i dublji", rekao je mitropolit Amfilohije i pozvao organizatore da "dobro razmisle" o organizaciji parade najavljene za 31. maj u glavnom gradu Crne Gore.

(Beta)

Povezano

Sve vesti