Rekorderi: U PUPS-u 12 potpredsednika

Stranka penzionera je apsolutni rekorder po broju stranačkih potpredsednika u Srbiji, a najverovatnije i u Evropi jer Jovan Krkobabić ima čak 12 najbližih saradnika u stranci.

0
A- A A+

Krkobabić, inače i potpredsednik Vlade Srbije, ima 11 potpredsednika plus jednog zamenika predsednika partije, piše Press.

Đuro Perić, jedan od potpredsednika PUPS, kaže za Press da ne može da proceni da li je to malo ili mnogo ljudi u vrhu te partije.

"Ima nas toliko zbog poštovanja teritorijalnog principa, kako bi svaki kraj u Srbiji imao svog predstavnika među potpredsednicima", objasnio je Perić.

Upitan da li se zna ko šta radi u stranci i da li svi potpredsednici imaju posebna zaduženja, Perić je odgovorio potvrdno. On je, kako navodi, zadužen da prati aktivnosti stranačkih kolega koji deluju kroz Savez penzionera Srbije.

Moma Čolaković brine o poslaničkom klubu u Skupštini Srbije, potpredsednici iz Vojvodine vode brigu o članovima u pokrajini, dok je Milan Krkobabić zadužen za Beograd i za sprovođenje ekonomsko-propagandnog programa stranke. Među 12 najbližih saradnika Jovana Krkobabića, inače, nalazi se samo jedna žena - Milena Ćorilić.

Konstantin Arsenović je zamenik predsednika stranke, dok su osim Perića, Čolakovića, Milana Krkobabića i Ćorilićeve potpredsednici PUPS-a još Borisav Kovačević, Milan Korać, Slobodan Veličković, Miroslav Španović, Miroljub Stanković, Dragi Vidojević i Timotije Nikolić.

Konkurenciju PUPS-u po velikom broju potpredsednika ozbiljno pravi DSS Vojislava Koštunice, koji ima osam najbližih saradnika. DS i SPS imaju po pet, G17 plus i LDP po tri. Među naprednjacima niko nema titulu potpredsednika, pošto SNS ima samo zamenika predsednika Aleksandra Vučića, piše Press.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti