• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao dogovor sa paorima, putevi odblokirani

Ministarstvo poljoprivrede i poljoprivrednici su postigli danas dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou. Putevi su odblokirani.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je agenciji Beta da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti budžeta Srbije za 2011. godinu i preuzmanja određenih obaveze za narednu godinu.

"Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede na današnjem sastanku sa predstavnicima poljoprivrenika je izašlo u susret poljoprivrednicima", kazao je Milovanović.

On je dodao da je resorno ministarstvo pozvalo udruženja poljoprivrednika da u narednom periodu "zajedničkim snagama rade na definisanju agrarne politike koja je zasnovana na potrebama ovog sektora i finansijskih mogućnosti zemlje".

"Ovakvim rešenjem će u ovoj godini biti regresirana sva gazdinstva za površine do 30 hektara, dok će za ona površine do 30 do 100 hektara regres biti isplaćen u januaru sledeće godine", kazao je pomoćnik ministra poljoprivrede.



Potpredsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Zoran Sefkerinac rekao je da je postignut dogovor "da pravila koja su važila prošle važe i ove godine"

"Subvencije od 14.000 dinara za 30 hektara biće isplaćene po prijemu zahteva i važećoj proceduri. Razlika od 30 do 100 hektara biće isplaćene u januaru naredene godine", kazao je Sefkerinac.

On je dodao da im je ministar Petrović rekao da "isplate neće kasniti i da će ova sredstva biti plus u budžetu za narednu godinu" i uputio izvinjenje građanima Srbije što su trpeli zbog blokade puteva.

Vlada Srbije odlučila je juče da subvencije poljoprivrednicima ostanu na proslogodišnjem nivou kao i prošle godine, odnosno da iznose 14.000 dinara po hektara za paracele do 100 hektara.

Poljoprivrednici su sinoć odblokirali putne pravce na putevima Vojvodine.

Traktori su potpuno povučeni sa puta ka Zrenjaninu preko Čente, iz Opova, Kikinde, Melenaca. Jedino je most kod Pančeva i noćas bio blokiran.

Predstavnici zemljoradnika najavili su da će, u toku dana, najverovatnije prestati blokada svih puteva koji su bili neprohodni.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image