MONDO TV: Mesi je Bog, Tores izdajica

Istražili smo koji fudbalski dresovi su najtraženiji u Srbiji.

16
A- A A+

"Mesiju niko ne može da priđe. Baselonini desovi sa bojem 10 kupuju se konstantno tokom cele godine", ispričao nam je Dragan Jelić, prodavac navijačkih replika dresova stranih klubova i repezentacija.

On kaže da, kao i u ostaktu Evrope, ima najviše zainteresovanih za Premijer ligu, Primeru i Seriju A i da je mnogo onih koji žarko žele da imaju dresove, ali ih slaba kupovna moć onemogućava da sebi priušte čak i repliku, čija je cena znatno niža od originala.

"Dolaze ljudi i traže nam čak i Zidanov dres iz Juventusa ili Ronaldinjov kada je igrao za Milan. Njemu, recimo, zanemaruju što je menjao klubove, ali često čujem da Fernanda Toresa okarakterišu kao izdajicu. Čak i u Srbiji mu ne opraštaju što je iz Liverpula prešao u Čelsi", dodaje Jelić i ističe da je sve više mlađih ženskih osoba koje sa jednakim uživanjem dolaze da (makar) razgledaju dresove, a da se načešće raspituju za Pipa Inzagija i Kristijana Ronalda.U navijačkim buticima na stadionima Partizana i Crvene zvezde rekli su nam da prodaja najbolje ide neposredno nakon promocije nove garniture dresova, te stoga iz oba tabora za naredne dane i najavljuju novi dizajn opreme.

Kako je Zvezda u februaru promovisala repliku dresova od pre 20 godina, kada su crveno-beli postali prvakci Evrope, i uprkos ceni od 5.200 dinara u Red Star Shop-u do sada je prodato preko 7.000 dresova, iz Ljutice Bogdana najavljuju menjanje i iznenađenje jedino za drugu i treću garnituru.

U oba butika najprodavaniji su dresovi bez prezimena i broja na leđima, pa kupci po želi štampaju lično ime. Kada su u pitanju prvotimci Partizana najtraženiji su dresovi Mladena Krstajića (kapitena crno-belih u minuloj sezoni), Saše Ilića i Prinsa Tejga, ali ima još onih koji požele dres Brazilca Klea, koji je na polusezoni napustio klub. Navijači Zvezde najviše vole da imaju Evandrov dres ili golgetera Andrije Kaluđerovića.

(A. P. - MONDO)

Povezano

Sve vesti