Sezona na Adi počinje žurkom 24. juna

Letnja kupališna sezona na beogradskom jezeru Ada Ciganlija biće otvorena 24. juna, čiji će početak obeležiti mužička manifestacija "Lejk fest".

0
A- A A+

Na konferenciji za novinare direktor JP "Ada Ciganlija" Zoran Gajić je rekao da će sezona kupanja biti otvorena besplatnim koncertom i vatrometom na ulazu u Adu, ističući da će time biti obeleženo 190 godina tog beogradskog kupališta.

"Lejk fest" počeće u 18 sati nastupom glumca Sergeja Trifunovića i "Moondance Big Benda", koji će izvesti poznate svetske hitove u džez obradi, sviraće hrvatski bend Overflou (Overflow), a i Del Arno bend, koji ove godine obeležava 25 godina od osnivanja.Posle ponoći, oni koji vole elektronsku muziku, moći će da uživaju u nastupu DJ Pepea iz Beograda, Riva Stara, kao i Slovenca Valentina Kanzajanija.

"Planiramo da svaki naredni početak sezone obeležimo na sličan način i građanima priredimo dobru zabavu", dodao je Gajić.Osim koncerata, posetioci Ade će tokom leta moći da uživaju u otvorenom bioskopu i terapijskom vrtu, dok će za najmlađe biti organizovani razni besplatni programi, među kojima su treninzi za kajak, vaterpolo, plivanje, odbojka na pesku, tenis, akva ski, ronjenje...

Posetiocima Ade na raspolaganju su i brojni otvoreni sportski tereni za više od 50 različitih sportova, dok oni koji žele da vežbaju mogu to učiniti u trim parku sa 24 profesionalne sprave.

Za bicikliste tu je staza dužine oko 10 kilometara oko jezera, dok će onima koji više vole ekstremnije sportove, na raspolaganju biti bandži džamp, skijanje na vodi, peintbol, penjanje na veštačku stenu, avantura park, akva ski...

(agencije/MONDO)

Povezano

Sve vesti