VATERPOLO: Pro Reko i Primorje kupuju sve

Osipanje kotorskog Primorca - Zdravko Radić u Primorju, Uroš Čučković, verovatno, dolazi u Partizan.

3
A- A A+

Svakog dana na vaterpolo tržištu objavi se po neka nova informacija o transferima, a najaktivniji su Pro Reko i njegova filijala u Hrvatskoj - riječko Primorje.

Najnovija vest glasi da će reprezentativni golman crnogorske reprezentacije Zdravko Radić od naredne sezone braniti u Primorju, koje na toj poziciji ima i Davora Cara.

Da se Primorje ozbiljno priprema za narednu sezonu govore još neki podaci. Naime, Španac Ćavi Garsija je produžio ugovor, a iz zagrebačke Mladosti Riječko došli su Petar Muslim i Ivan Buljubašić. Takođe, iz italijanske Savone u Primorje je stigao i Goran Volarević.

Odlazak Radića u Primorje (doduše još nezvaničan, ali se očekuje da dve strane obelodane transfer posle Svetske lige u Firenci), dodatno je oslabio kotorski Primorac, nekadašnjeg šampiona Evrope.

Besparica u crnogorskom klubu je velika. Još ranije su iz kluba otišli crnogorski reprezentativac Draško Brguljan i Mađar Adam Štajnmec (pojačali Vašaš), a priča se da će Uroš Čučković doći u beogradski Partizan.

Amerikanac Toni Azevedo takođe je napustio Kotor i vratio se u SAD.

Što se tiče Pro Reka, on samo gomila igrače!

Andrija Prlainović se u italijanskim medijima već vodi kao novi član najbogatijeg kluba u Evropi, a za Reko je na kraju sezone potpisao hrvatski reprezentativac Sandro Sukno. Došli su i Deni Fiorentini (Italijan hrvatskog porekla) iz Savone, Valentino iz Nervija, a najnovija informacija je da će i Rumun Kozmin Radu doći u Reko!

Pojedini italijanski mediji objavili su i da će centar Partizana i srpske reprezentacije Duško Pijetlović takođe u klub iz đenovskog zaliva.

Ako se to obistini, isti izvori navode da će Slobodan Nikić, takođe centar srpskog tima, otići iz Pro Reka u Kamolji.

(MONDO - foto: Vaterpolo savez Crne Gore)

Povezano

Sve vesti