Nenad Trajković na klupi Krke

Srpski stručnjak, koji je prošlu sezonu proveo u stručnom štabu Finiksa, odlučio da ne čeka "lok aut" u NBA ligi, već da preuzme slovenačkog šampiona.

3
A- A A+

Srpski trener Nenad Trajković imenovan je za novog šefa stručnog štaba Krke.

On će na klupi slovenačkog šampiona zameniti Aleksandra Džikića, koji je preuzeo Lijetuvos Ritas.

Trajković (50) je prošlu sezonu proveo u stručnom štabu Finiks Sansa, ali pošto je gotovo izvesno da će doći do "lok auta" u NBA ligi, on je odlučio da ne čeka, već odmah pronađe posao.

Iskusni stručnjak predvodiće tim iz Novog Mesta u Evrokupu, jer su čelnici kluba zbog nedovoljnog budžeta odustali od kvalifikacija za Evroligu.

Trajković, koji je po rođenu nosio ime Naser, a zatim ga promenio, trenerskim poslom počeo je da se bavi 1987. godine kao pomoćnik Dušku Vujoševiću. Sarađivao je i sa Božom Maljkovićem u Realu, Dušanom Ivkovićem u Dinamu iz Moskve, ali i Željkom Obradovićem u Partizanu.

Bio je trener čačanskog Borca (u sezoni 1989/1990), Sloge iz Kraljeva (1995/1996), Partizana u periodu od 1999. do 2001, a zatim i ekipe Banjalučke Pivare (2003/2004).

Predvodio je nacionalne timove Irana, 2003. godine i Letonije (2008), a radio je i kao selektor juniorske, mlade i univerzitetske reprezentacije Jugoslavije.

(MONDO)

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.