• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Egiptu pronađen hram star 3.000 godina

Francuski arheolozi pronašli su u Egiptu stotine starih ploča od krečnjaka starih 3.000 godina, koje su nekada činile hram posvećen boginji Mut.

Egipatski ministar za antikvitete Zahi Havas precizirao je da su ploče pronađene u San El-Hagaru, na severu Egipta. On je dodao da se veruje da ploče potiču iz perioda vladavine faraona Osorkona Drugog iz 22. dinastije i da su korišćene za izgradnju hrama.

Francuski arheolozi su do sada pronašli 120 ploča, od kojih 78 sa natpisima.

San El-Hagar je bio poznat kao Tanis tokom faraonskog doba. To je jedan od najstarijih egipatskih gradova i u njemu se nalazi veći broj hramova posvećenih bogu Amonu.

(Beta)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

OBJEKTIVNO

Sjajna vest. Zaista je zalosno sto je tako slabo medijski ispracena. Pre globalizacije ovo bi bio pravi BUM u svetskim novinama i medijima. Treba prvo da istrazimo svoje korene kako bi isli napred...

ja

Ladno niko nije prokomentarisao nista o ovome,ali su zato svi komentarisali o onom glupom velikom bratu...E Srbijo,jadna si,i ti i idioti koji zive u tebi...

Smucalica

Ako zivite u Egiptu, uzmete fino zavrsite arheologiju, i mirni ste za zivota sto se posla tice. Ali super je to, ne zelim da kazem nista lose, svaka cast.

SERIJE