Stefan Šćepović za MONDO: Profesionalac sam

"U slučaju da pređem u Crvenu zvezdu, učiniću sve da sa saigračima vratim titulu na 'Marakanu'", izjavio Stefan Šćepović za MONDO.

51
A- A A+

Prezime Šćepović je u današnjem danu, bez dileme, najcitiranije u beogradskim medijima. Pogotovo na našem portalu.

Razlog je jednostavan - Partizanovo dete Stefan Šćepović, sin nekadašnjeg golgetera Partizana Slađana Šćepovića, na korak je od prelaska u Crvenu zvezdu.

Njegov rođeni brat, Marko Šćepović, mu je sa priprema Partizana na Pohorju poželeo uspeh u karijeri, da se nadaje golova, ali da sa Crvenom zvezdom bude drugi u prvenstvu, iza crno-belih. Otac Slađan , naravno, stoji iza svih odluka svojih sinova. Pa, makar to bio i odlazak u redove "večitog rivala".

Stefan Šćepović je za MONDO rekao da još nije igrač Crvene zvezde, ali da ne bi imao ništa protiv da postane njen član.

"Još se pregovara i ništa nije gotovo. Stvarno ne znam da kažem više", rekao je Stefan, koji je trenutno igrač belgijskog Briža.

Upitan da li bi imao nešto protiv da obuče dres Crvene zvezde, s obzirom na to da je fudbal učio u Partizanu, odgovorio je: "Naravno da nemam ništa protiv. Ja sam profesionalac. Bio sam u Partizanu u mlađim kadetima, potom sam otišao u OFK Beograd i na Karaburmi sam se, zapravo, afirmisao kao igrač".


Imao je odgovor za poruku od brata Marka, koji mu je poželeo da bude drugi u prvenstvu:

"U slučaju da pređem u Crvenu zvezdu, učiniću sve da sa saigračima vratim titulu na 'Marakanu'".

Očekivao je pozitivnu reakciju od oca Slađana:

"On nas u svemu podržava. Dovoljno smo odrasli da odlučujemo šta i kako", kaže Stefan Šćepović.

I njemu će, kao i Marku, biti neobično da igraju jedan protiv drugog. Potogovo ako Stefan završi posao sa Crvenom zvezdom.

"Igrali smo kao klinci jedan protiv drugog, ali ne u profesionalnoj karijeri. Naravno da će mi biti neobično, ipak je to 'večiti derbi'", rekao je Stefan za MONDO.

Stefan Šćepović rođen je 10. januara 1990. godine u Beogradu i član je mlade reprezentacije Srbije za koju je postigao tri gola na četiri meča. Ovog proleća igrao je kao pozajmljen igrač za Kortrajk, za koji je postigao jedan gol na osam susreta, a pre toga na sedam mečeva za Briž postigao je jedan gol.

Šćepović je pre odlaska u Briž nastupao za OFK Beograd (1/16), koji ga je pozajmljivao Mladom radniku, Sopotu, a potom i Sampdoriji, za koju je igrao dva puta bez postignutog gola.

(P.V. - MONDO - foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti