• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oskarovac Miloš Forman režira u Beogradu

Reditelj "Amadeusa" i "Kose", postavlja operu u našem Nacionalnom teatru. Pregovori počeli prošlog meseca, a ugovor bi mogao da bude potpisan već u septembru.

Jedan od najvećih svetskih reditelja današnjice, Miloš Forman, uskoro bi trebalo da režira u Beogradu i to na pozorišnoj sceni! "Novosti" nezvanično saznaju da uveliko teku pregovori sa slavnim oskarovcem da početkom naredne sezone u našem Narodnom pozorištu postavi operu Leoša Janačeka "Jenufa".

Tvorac slavnih filmova poput "Leta iznad kukavičjeg gnezda" i "Amadeusa" (za koje je i dobio najveća priznanja Američke filmske akademije), kao i ostvarenja "Kosa", "Regtajm", "Narod protiv Larija Flinta" i "Gojini duhovi" - već u septembru bi mogao da bude gost Beograda i nacionalnog teatra, dok je operska premijera planirana za 15. oktobar 2012. godine.

Pregovori sa Formanom počeli su prošlog meseca, a na ideju da baš on u Srbiji režira predstavu, u Upravi kuće došli su posle nedavne premijere džez opere "Dobro plaćena šetnja" u Pragu, koju je Forman senior postavio na scenu sa sinovima Petrom i Matejom.

Ipak, neće to biti prvi susret slavnog reditelja sa Beograđanima, Forman je osamdesetih godina bio gost Festa. Održao je predavanje studentima na FDU ispraćeno frenetičnim aplauzom Tokom svog plodnog života uz režiju se okušao i kao glumac, pisac, producent i predavač.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivana

Extra!! Obozavam njegov film Amadeus (i glavnog glumca♥)

boki

Ako je istina to je onda sjajna vest!

SERIJE