Crvena zvezda Beograd: Čović predsednik

Nebojša Čović izabran je za predsednika KK Crvena zvezda Beograd. Predsednik Skupštine je Živorad Anđelković. Razgovori sa Pešićem potrajaće i sledeće nedelje.

63
A- A A+

Predsednik KK Crvena zvezda Beograd je Nebojša Čović.

Skupština kluba sa Malog Kalemegdana (sednica održana na stadionu u Ljutice Bogdana 1) zasedala je u petak uveče, a epilog je - očekivan.

Članovi Crvene zvezde, njih 188, izabrali su novi skupštinski saziv od 35 članova. Odmah je odražana i Izborna skupština, na kojoj je Nebojša Čović izabran za predsednika Predsedništva, odnosno predsednika Zvezde.

Za predsednika Supštine izabran je Živorad Anđelković.

Među prisutnima je bilo i 30-ak članova navijačke grupe "Delije", ispred kojih je govorio Vladimir Šavija. On je poručio da navijači podržavaju Čovića, a članovima uprave iz prethodnih saziva poručio da će ih "posmatrati".

"Situacija je veoma teška, svi računi su blokirani, a nije nam cilj ulazak u stečaj", počeo je Čović obraćanje na konferenciji za medije.

"FMP postaje KK Crvena zvezda Beograd. Zvezda ustupa ime u vremenu trajanja reorganizacije, a to je pet godina. Dobili smo saglasnost Sportskog društva, poverilaca i KSS", dodao je Čović.

On je poručio da je pred njim i saradnicima veliki posao.

"Tim već u ponedeljak ide na pripreme na Zlatibor. Utakmice ćemo igrati u Pioniru, a treniraćemo u Železniku, gde će raditi i mlađe kategorije".

Osvrnuo se i na Svetislava Pešića.

"Sa njim se vode razgovori. Objavljeno je da je nešto potpisano, a to nije tačno. Završetak razgovora očekujem sledeće nedelje".

O sastavu za narednu sezonu je rekao:

"Tim će zavisiti od trenera".

Čović je nastavio pričom o budžetu:

"Predlažem da mi budemo drugi koji ćemo objaviti javno budžet. Ima bolje plasiranih od nas", rekao je i dodao:

"Šalim se, nije tajna...Reći cemo. Postojaće dva budžeta, jedan kluba u restruktuiranju, a jedan koji će se takmičiti. Prvo ćemo se truditi da isplatimo zaposlene, a igrači su već Isplaćeni. Ne moze niko da ih ukrade".

KK Crvena zvezda Beograd takmičiće se u NLB ligi.

"Spojili smo i mlađe kategorije. Radnički basket će biti drugi tim Crvene zvezde koji će razigravati igrače za prvi".

Naravno, očekuje se i podrška Delija.

"Dobili smo podršku navijačkih grupa i očekujem saradnju uz uvažavanje. Razgovaraćemo i o njihovom odnosu prema regionalnoj ligi".Dug kluba, prema Čovićevim rečima, iznosi oko 14 miliona evra.

"Očekujemo formiranje UO do početka septembra. Mesta u UO donose reputaciju i zato i članovi moraju da donesu nešto... Odnosno - novac".

I na kraju Čović je poručio:

"Molim za strpljenje, nigde ne žurimo".

Na funkciji menadžera za reorganizaciju i restruktuiranje postavljen je Mirko Pavlović. Novi portparol je Jovo Karanović.

"U protekla dva meseca smo uradili veliki posao kreiranjem strateškog sporazuma o saradnji. Uskoro ćemo ga potpisati", prokomentarisao je Mirko Pavlović nastanak KK Crvena zvezda Beograd.

(Daniel Bukumirović, MONDO, foto Tanjug, MN Press)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.