Zašto Kosorova pozdravlja zločince?

Pozdrav koji je predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor na proslavi Dana domovinske zahvalnosti u Kninu uputila generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i dalje izaziva oštre reakcijue nemačkih medija.

0
A- A A+

Tako list "Frankfurter algemajne cajtung" piše da to što je uradila premijerka Hrvatske "nije u skladu s civilizovanim, otvorenim društvom".

"Naše prijateljstvo ne znači da nemamo obavezu da glasno i nedvosmisleno kažemo da nešto nije u skladu sa civilizovanim, otvorenim društvom. Gospođa Merkel ovih dana putuje u Zagreb i tada bi sa gospođom Kosor mogla otvoreno da porazgovara", navodi se u komentaru lista, a prenosi "Dojče vele".

Nemački list konstatuje da niko iz Brisela nie reagovao na tu izjavu Jadranke Kosor, iako je to trebalo da se uradi, kako se istorija ne bi stalno ponavljala.

"Hrvatska ima jak lobi u Nemačkoj i to je dobro. I Grčka ima jak lobi u EU. U međuvremenu su prijatelji Grčke shvatili da je bilo pogrešno što su skretali pogled, umesto da su pažljivo gledali.

Slično je bilo i u slučaju Rumunije i Bugarske, kada se takođe došlo do naknadne pameti. Sada se sve ponavlja sa Hrvatskom", piše u komentaru "Frankfurter Algemajne Cajtunga".

(FoNet)

Povezano

Sve vesti