Zvezda vratila Nikolu Petkovića!

Nikola Petković zameniće Duška Tošića na mestu levog beka u ekipi Roberta Prosinečkog.

69
A- A A+

Nikola Petković umesto Duška Tošića.

Pomalo zatečeni odlukom Tošića da napusti klub dva dana pre kraja prelaznog roka i pređe u španski Betis, sportski menadžment crveno-belih imao je 48 sati da reaguje i pronađe novog levog beka.

U "minut do 12" sklopljen je dogovor sa bivšim igračem Nikolom Petkovićem, koji će se vratiti na "Marakanu" posle 2009. godine, kada je otišao u Ajntraht iz Frankfurta. Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić potpisao je sa 25-godišnjim Beograđaninom dvogodišnji ugovor, sa opcijom produžetka na još godinu dana.

"Nakon Duškovog odlaska, Zvezda me je kontaktirala i iskreno, nisam se dugo dvoumio da li da prihvatim ponudu. Imao sam malih problema sa povredom zgloba, ali sam poslednjih dvadeset dana u punom trenažnom procesu. Srećan sam što sam se vratio u svoju kuću i mogu da primetim da je sada mnogo bolja atmosfera u klubu nego za vreme mog prvog boravka na Marakani", rekao je Petković u utorak u popodnevnim časovima.Tako se Petković vratio u klub za koji navija i za koji je tokom sezone 2008/09 odigrao 13 prvenstvenih utakmica na poziciji levog beka, koju će se i sada boriti sa Stevanom Reljićem i Nikolom Ignjatijevićem.

"Ugovor je na moje veliko zadovoljstvo, a nadam se i kluba, potpisan na dve godine, sa mogućnošću da se saradnja produži na još jednu sezonu. Fizički sam dosta spreman. Jasno mi je kakve su ambicije kluba, titula je imperativ, i siguran sam da Zvezda ima kvaliteta i snage da je osvoji", dodao je Petković.

U međuvremenu, između dva boravka u Crvenoj zvezdi, Petković je igrao za nemački Ajntraht iz Frankfurta, ruski Tom iz Tomska, a prethodnih šest meseci proveo je u saudijskom Al-Ahliju iz Džede. Upravo tamo, Milovan Rajevac magao je da stekne uvid u njegovu formu i pohvale od srpskog trenera, sa kojim se čuo i Robert Prosinečki, izbacile su Petkovića u prvi plan u trenutku kada se Zvezda našla u nezavidnoj situaciji.

Pre prvog dolaska u Crvenu zvezdu, Petković je igrao za Genčerbirligi i Vojvodinu.

Svojevremeno je bio standardni mladi reprezentativac naše zemlje, a postigao je i dva gola za "orliće".

Petković će imati dve nedelje pauze u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza da se upozna sa novim saigračima i trenerom, a onda i uigra.

Izabrao je broj "55".

"O treneru Prosinečkom je suvišno trošiti reči, svi znamo ko je on i kakav je igrač bio. Ne poznajem mnogo saigrača, ali znam da ću se brzo uklopiti, i da sa te strane neće biti nikakvih problema. Jedva čekam da počnem sa treninzima i utakmicama", rekao je novi fudbaler Crvene zvezde.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com, arhiva MN Press)

Povezano

Sve vesti