Prva najavljuje "burnu" jesen

Pogledajte četiri nove domaće serije i dve domaće filmske premijere dok se trkate sa Milanom Kalinićem...

14
A- A A+

Prva srpska televizija predstavila je svoju novu programsku šemu u svečanoj atmosferi pozorišta Madlenijanum. Publiku očekuju mnogi noviteti, kao i povratak "starih" lica i formata.

Program je vodio, ko drugi nego Ivan Ivanović kome se na sceni u nekoj vrsti plesno bokserskog performansa priključio i najsvežiji pripadnik jata Prve Milan Kalinić, čija će se emisija "Izađi na crtu" prikazivati od ove jeseni. Koncept nove Kalinićeva emisije – trku sa voditeljem za 25.000 eura u najrazličitijim situacijama i najrazličitijim "sredstvima", smo imali prilike da vidimo i uživo kada je Milan sa dobrovoljcem iz publike napustio scenu i otišao "da nađe najkraći put do Gardoš kapije.

Što se samog programa tiče, oni koji su zavoleli "Veče sa Ivanom Ivanovićem", "Žene", "Paklenu kuhinju", "Top model", "Radnu akciju", "Domaćine oženi se", "Survivor" ne moraju da brinu. Ove emisije će publika moći da prati i predstojeće sezone. Andrija Milošević je najavio da će novi VIP Survivor učesnike baciti na nova i još teža iskušenja.

Novitet u zabavnom programu biće i jedan rijaliti šou program, ovoga puta muzički. Žiri u sastavu Vlado Georgijev, Lena Kovačević i Saša Milošević Mare biraće Prvi glas Srbije.

Zabavni program biće, pored već aktuelnih, unapređen sa tri nove emisije Moje novo ja, Spremni na sve i Finansijski savetnik.

Filmski i serijski program biće pojačan najnovijim ostvarenjima A produkcije. U planu su četiri serije, za koje čelnici Prve tvrde da će pogaziti sve rekorde gledanosti, kao i najnoviji holivudski blokbasteri otkupljeni od produkcijskih kuća "Disney", "Paramount" i "Warner Brothers".

Novitet je i ulazak prve u koprodukcijske vode. Film pod producentskom palicom glumca Nenada Okanovića (sin Dragan) "Vir" i najnoviji film Srđana Dragojevića "Parada", koji će premijerno biti prikazan, ne u bioskopima, nego upravo na Prvoj.

Najveće promene Prva je najavila u sferi informativnog programa. Dve nove emisije i dva nova lica- Dragan Bujošević koji će biti domaćin političkog tok šou programa i Ljiljana Nestorović u ulozi voditeljke emisije Piramida.

Ono čime se Prva još pohvalila, a što do sada nije bio deo njene programske šeme, jeste jutarnji program. Ambiciozno zamišljen i još ambicioznije predstavljen. "Naš jutarnji program je nešto što do sada publika u Srbiji nije imala prilike da vidi. To neće biti običan jutarnji program...biće sve samo ne to. Internacionalnog karaktera i zamišljen tako da gledaoci neće moći da ga ne vole", kažu čelnici Prve.

Pošto su sami priznali da ih mnogi zovu Prva turska televizija, zbog serija koje emituju, programski direktor ove kuće najavio je četiri serije domaće produkcije, dve su, po njegovim rečima, još uvek tajna, a dve nose naziv "Žene sa Dedinja" i "Pevaj brate", serija urađena po uzoru na istoimenu predstavu.

Uverili smo se u toku protekle sezone da je Prva galopirajućim korakom grabila ka prvom mestu na medijskom nebu Srbije, kako programskom šemom koja je brižljivo isplanirana tako da udovolji širokoj populaciji ali da u isto vreme ne podilazi ukusu publike i ne promoviše šund i kič, tako i odabirom sadržaja i TV lica za koje su znali da će samom svojom pojavom podići rejtinge gledanosti i privući publiku.

"Proslavljamo uspešnu godinu, i verujem da mnogi od nas nisu verovali da ćemo biti broj jedan, ni sam nisam mislio da će to stići ovako brzo. Svima smo pokazali da smo najbolji", rekao je prvi čovek ove kuće Dejan Jocić.

Naša ekipa razgovarala je sa nekim od lica Prve, a izveštaj o tome čitajte u četvrtak na MONDU.

(Maša Čović – MONDO)

Povezano

Sve vesti