Duško Korać nas je još jednom zabavio

Sportski komentator koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim je tokom prenosa Svetskog prvenstva u atletici ponovo imao izlaganje o kome se priča.

88
A- A A+

On tokom prenosa odbojke priča o Novaku Đokoviću, tokom prenosa atletike o krahu srpskog klupskog fudbala, a umesto komentarisanja ski skokova ispriča celu istoriju Austrije, na prenosu Formule 1 govori o "zaštićenoj ferarijevoj boji".

"Ovo je Keli Erikson, sićušna Šveđanka, skakačica u vis, a ovo je njena majka, mama Marija, koja prati svuda svoju ćerkicu i ne ispušta je iz vida. A čovek koga upravo vidite je snažni momak, Džon Godina, bačac kladiva. Njemu nisu potrebni ni mama ni tata da ga prate po takmičenjima!", jedan je od čuvenih komentara Duška Koraća koje smo zapamtili.

"Prsa odlučuju u atletici".

"Hose Mari Perek priča sa majkom preko telefona i majka je pita: Šta radiš? a ona kaže: Pijem koka-kolu. Atlanta je, dakle, grad koka-kole ali mi ovde pijemo samo pepsi!", slušali smo 1996. godine.

"Sreća što je Ronaldo fudbaler, inaće, da je bokser, kakav bi to zalogaj bio za Tajsona!", rekao je svojevremeno dok smo u krupnom kadru gledali fudbalerovu minđušu.

"Što bi rekla stara rimska poslovica, ne vjeruj Dancima ni kad darove nose!"

"Ovo je čuvena Isinbajeva, Jelena, o kojoj je svojevremeno, ali ne o njoj, već o nekoj drugoj pisao Ivo Andrić", samo je jedno od predstavljanja ruske atletičarke, zbog kojih su mnogi pomislili da gaji naklonost prema njoj.

Ali Korać tvrdi da je njegova žena lepša od Isinbajeve, da svesno provocira i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

"Ja sam zdrav i normalan, verovali ili ne, koliko god ovako lupeto. A to što vi koji me slušate ne razumete, to nije moj problem", kaže Duško Korać (56) i još naglašava da ga niko nije napao zbog neznanja ili zato što ne zna padeže, već zbog stavova.

Tokom Olimpijskih igara u Pekingu u prenosu je rekao da više neće prenositi vaterpolo, a mikrofon je iskoristio i da javno odgovori forumašima i to između ostalog rečima da "apstinencija izaziva agresiju".

Pojedini sportisti bili su otvoreno protiv njega, čak je Ivan Miljković želeo da mu se zabrani da prenosio odbojku. Bio je i suspendovan s posla, novčano kažnjavan...

Sportski komentator RTS je bio skoro neprimetan tokom nedavnog Svetskog prvenstva u vodenim sportovima, kaže da je razlog tome što su prenosi bili oko podneva, a da bi u suprotnom sigurno bio uhapšen.

Mnogo veću buru izazvali su njegovi komentari sa šampionata sveta u atletici.

"Ovde nema silikona, ovde nema fotošopa, ovo je autentično", rečenica je o kojoj poslednjih dana pričaju svi ljubitelji sporta."Ljudi moji, verovali ili ne, lakše je prići Asafi Pauelu, Kolinu Džeksonu, Juseinu Boltu, normalnije je razgovarati sa njima i ostalim svetskim veličinama nego našim kvazi fudbalerima. Naši sportisti su poznati po Bolivudima, Fristajlerima, po silikonskoj dolini, umesto po sportskim re zultatima, poznati su po žalbama i traženju onoga što nisu zaslužili, a trebalo bi da plaćaju travu koju kvare", rekao je između ostalog Duško Korać.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti