MONDO saznaje: Zvezda dovodi NBA igrača

Crveno-beli blizu dogovora sa Adamom Morisonom, bivšim igračem Šarlota i Lejkersa.

57
A- A A+

Crvena zvezda Beograd predstojeću sezonu počeće sa bivšim NBA igračem, trećim "pikom" sa drafta 2006. godine! Reč je o Adamu Morisonu sa kojim crveno-beli pregovaraju već neko vreme i blizu su ralizacije transfera, saznaje MONDO.

Krilni igrač Adam Morison (27 godina, 203 cm) pre dolaska u NBA ligu izabran je za najboljeg koledž igrača. On je igrao u NCAA ligi nastupajući za Univerzitet Gonzaga.

Na draftu 2006. godine izabran je kao treći "pik" prve runde lično od strane velikog Majkla Džordana, koji je tada preuzeo ulogu glavnokomandujućeg u košarkaškim operacijama Šarlota.

Za Bobketse je nastupao do 2009. godine, kada su ga "trejdovali" u Lejkerse za Vladimira Radmanovića. Morison, koga odlikuje odličan šut, sa Lejkersima je osvojio dva šampionska prstena (2009. i 2010), iako, istina, nije imao važniju ulogu u timu i veliku minutažu.

Svetislav Pešić je u nekoliko navrata po doslaku na mesto trenera Crvene zvezde Beograd isticao da traži igrača na krilnoj, ali i centarskoj poziciji, a ako bude postignut dogovor, Morison će postati najbolje rangirani igrač na NBA draftu koji je zaigrao u Srbiji.

Dolazak u redove crveno-belih Morisonu bi bio prvi angažman u Evropi.

Košarkaš, poreklom iz Montane, uvek je bio zanimljiv košarkaškoj javnosti u SAD zbog neobične frizure, koja je bila njegov zaštitni znak, ali i javnog priznanja da boluje od dijabetesa još od detinjstva, što ga nije sprečilo da ostvari uspešnu karijeru.

(MONDO)
Sve vesti