Uspela akcija "Bitka za bebe"

Na stadionu Crvene zvezde odigrana humanitarna utakmica u cilju nabavke inkubatora za bebe. Novak Đoković strelac iz penala! "Teži je fudbal, jer u tenisu nema ofsajda", izjavio Đoković.

57
A- A A+

Novak Đoković, glumci iz filma "Montevideo, Bog te video", druge poznate ličnosti učestvovali su u akciji "Bitka za bebe" na stadionu Crvene zvezde.



Tanjug je javio da je na stadionu Crvene zvezde, gde je organizovana utakmica ženskog fudbalskog tima i ekipe filma "Montevideo, Bog te video" bilo oko 2.000 ljudi. U Zvezdi kažu da je prodato više od 5.000 karata, kao i da je akcija potpuno uspela, jer je kupljeno više inkubatora, pre svega zahvaljujući fondaciji Novaka Đokovića.

Prema rečima predstavnika Zvezde, od ulaznica su prikupljena sredstva za jedan inkubator, Đoković je izdvojio sredstva za kupovinu pet inkubatora, a poznate ličnosti su donirale novac za još jedan inkubator. Dakle, ukupno sedam.

Prvi put posle 20 godina na teren stadiona u Ljutice Bogdana istrčao je Robert Prosinečki, a u crveno-belom dresu zaigrali su najbolji teniser sveta Novak Đoković, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić. Oni su igrali za žensku ekipu Crvene zvezde, dok su ekipu "Montevideo, Bog te video" pojačali Perica Ognjenović,odnosno Dejan Rambo Petković u ulozi trenera.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Zanimljivo je da se većina navijača nalazila na zapadnoj tribini, dok je sever bio praktično prazan, što znači da najvatrenije pristalice Zvezde - Delije nisu podržale ovu akciju iz, za sada, nepoznatih razloga, javio je Tanjug.

Karta za utakmicu koštala je 300 dinara.

Inače, pojačana ženska sekcija kluba pobedila je u ovom meču 4:2. Dva gola dao je Lukić, a po jedan Novak Đoković (iz penala) i Vesna Smiljković. Strelci za glumce bili su Mihajlo Ivanović i Igor Ilić.

Posle utakmice, Đoković je rekao da se nijednog trenutka nije dvoumio kad su ga pozvali da učestvuje u akciji.

"Ovde nisam bitan ja, bitno je da se svi borimo za bebe, da bismo skupili što više novca i da bi deca i majke imali što bolje uslove. Svaka uspešna ličnost, iz bilo koje sfere mora da ima tu svest, da vrati nešto svom narodu. Kad sam dobio poziv nijednog trenutka se nisam dvoumio", istakao je Đoković.

Najbolji svetski teniser je rekao i da je fudbal teži od "njegovog" sporta zbog ofsajda.

"Definitivno, teže je igrati fudbal, sve vreme sam gledao da se ne nađem u ofsajd zamci, a opet sa druge strane da ne budim sebičan. Sve u svemu bilo je izuzetno lepo zaigrati na Marakani gde sam kao dete dolazio mnogo puta i uživao u Zvezdinim utakmicama", rekao je Đoković i dodao da mu je bilo zanimljivo da igra fudbal u ženskom društvu.

"Bilo je odlično, interesantno, drugačije u svakom smislu. Posebno mi se svidela napadačica Jovana, broj sedam"
, pohvalio je Đoković srpsku reprezentativku Jovanu Damjanović.



(Tanjug/MONDO - foto: Fonet)

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.