Duško Vujošević predsednik SD Partizan

Na sednici SD Partizan Vujošević imenovan za predsednika tog tela. Inaguracija 4. oktobra.

49
A- A A+

Za predsednika SD predložio ga je Košarkaški klub, kao i još neke sportske sekcije. Za njega je rečeno da je provereni partizanovac, čovek koji je vezan za crno-belu porodicu.

Vujošević je jedno od najznačajnijih imena u istoriji sportske porodice Partizana i čovek koji je napravio velike uspehe sa mnogim generacijama košarkaša kluba sa Topčiderskog brda.

On je proveo ukupno 15 godina na klupi Partizana.

U svom poslednjem mandatu (2001-2010) osvojio je devet titula nacionalnog šampiona, četiri nacionalna kupa i četiri titule u regionalnoj ligi.

U sezoni 2009/10. Vujošević je napravio podvig, odvevši Partizan do Fajnal-fora Evrolige u Parizu.

Koliko ga navijači Partizana cene i vole govori i to što je prvi trofej nazvan po imenu legende fudbalskog kluba Dragana Mancea otišao Vujoševiću u ruke.

Sportsko društvo Partizan protekle sezone imalo je rezultate za pamćenje. Vaterpolo klub postao je prvak Evrope, košarkaši su osvojili, bolje reći odbranili "triplu krunu", fudbaleri su osvojili "duplu krunu", prvaci zemlje su bili i rukometaši i odbojkaši...

U jednom intervjuu, upitan u čemu je tajna SD Patizan, Vujošević je odgovorio:

"Zato što se Sportsko društvo Partizan bavi sportom više nego bilo ko drugi. Svaki klub ima svoju priču i mukotrpan put do uspeha, ali ono što je interesantno jeste da se u nekom delu medija ne glorifikuju ti rezultati, već se više tumače kao neka vrsta državnog problema. U smislu kako i drugi nisu u nečemu prvi. Zato je za svaku pohvalu to što jedno sportsko društvo radi na ovakav način, a kako radi, pokazuju upravo rezultati. Moje je mišljenje da najbolji u određenom sportu bude onaj koji i jeste takav, i čudi me što bi to neki da promene", rekao je Vujošević.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti