SNS zakupio TV stanicu do izbora?

Na TV „Kopernikus” uskoro će početi program pod direktnom kontrolom SNS, piše "Blic". I ostale stranke uveliko pregovaraju s tim emiterom. RRA: To nije dozvoljeno

0
A- A A+

Građani Srbije će u narednom periodu na jednom od tri kanala TV „Kopernikus” moći da gledaju praktično program SNS, čiji je član Glavnog odbora i istaknuti funkcioner Zoran Bašanović godinu dana pred izbore zakupio osam sati programa ove kablovske TV stanice, saznaje „Blic“. I ostale srpske stranke, uključujući i one najveće, uveliko pregovaraju sa ovim kablovskim emiterom o zakupu programa, tvrdi vlasnik stanice.

Mada je Beogradom počela da kruži priča da je lider naprednjaka kupio kanal „Svet plus“, istina je da je zapravo član njegove stranke, koji se inače bavi političkim kampanjama, Zoran Bašanović preko firme „Sens marketing“ učestvovao u zakupu osam sati programa, četiri u prepodnevnom terminu i još toliko u popodnevnom na „Kopernikusu“. Ova kablovska stanica je pre godinu dana kupila satelitsko mesto Televizije „Svet plus“, pa sada ima ukupno tri kanala.

Lider SNS Tomislav Nikolić u izjavi za „Blic“ tvrdi da nema veze ni sa jednim medijem.

"Ni ja ni članovi moje stranke nemamo veze ni sa jednom TV stanicom", tvrdi lider naprednjaka.
Međutim, ne samo da je Bašanović član Glavnog odbora njegove partije direktno povezan s iznajmljivanjem programa na "Kopernikusu", već će, kako saznaje list, i Tatjana Vidojević, takođe članica GO SNS i nekadašnja novinarka "Studija B" i RTV "Pink" biti urednica na tom kanalu.

"Da li će Tanja Vidojević biti urednica tih osam sati programa ne znam, ali je gospodin Bašanović jedan je od onih koji je s nama pregovarao. Ugovor s Kopernikusom potpisao je u ime preduzeća 'Sens marketing' Aleksandar Karlovčanin i to do januara. Posle ćemo videti šta dalje, jer pregovaramo sa bukvalno svim srpskim strankama, uključujući i one najveće. Vodićemo se politikom 'ko da više'", kaže za "Blic" Srđan Milovanović, vlasnik i generalni direktor "Kopernikusa".

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da strankama nije dozvoljeno da van predizbornih kampanja zakupljuju program na TV stanicama, pa ni na kablovskim.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti