Hobiti, srećan rođendan!

Ove godine obeležava se decenija od izlaska prvog dela trilogije "Gospodar prstenova".

9
A- A A+

Ilajdža Vud, Šon Ostin, Dominik Monagan i Bili Bojd, koji su igrali hobite u filmu, za časopis "Empajer" dali su intervju u kojem se prisećaju kako je to iskustvo izgledalo iz "hobitske" perspektive.

"Ne mogu da verujem da je za nas sve počelo pre čitavih 12 godina, kada smo prvi put odleteli za Novi Zeland i počeli pripreme za film. Sa jedne strane, kao da je prošao čitav život, a sa druge, kao da je bilo juče", kaže Ilajdža Vud.

Naravno, iskustvo snimanja sva tri dela doživotno je povezalo glumce, koji su svojevremeno i uradili iste tetovaže da bi se sećali "Gospodara prstenova".

"Dovoljan je jedan poziv, i samo jedna reč, da odmah znam ko je na telefonu kada me neko od ekipe pozove. Nije mala stvar znati da smo snimali od pet ujutru do sedam uveče svakoga dana, i čak i nakon toga svi zajedno išli u provod, umesto da se malo osamimo i odmorimo", rekao je Monagan.

Vud će ulogu Frodoa reprizirati u pred-nastavku trilogije, filmu "Hobit: Neočekivano putovanje" koji izlazi u decembru sledeće godine.

"Bilo je čudno ponovo videti neke od ljudi iz 'Gospodara' u kostimima, ali na neki način, bilo je to kao povratak kući", rekao je on.

Filmovi Pitera Džeksona ostvarili su neverovatan uspeh kod kritike i na blagajnama, i na šestom su mestu po zaradi među filmskim serijalima. Osvojili su 17 od 30 Oskara za koje su bili nominovani, a treći deo, "Povratak kralja", osvojio je svih 11 za koje je bio nominovan, i time zajedno sa filmovima "Ben Hur" i "Titanik" postao film sa najviše osvojenih Oskara.(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti