• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da deca pobede strah od mraka

Knjiga "Gradić pufnastog sunca" Silvije Otašević pomaže klincima da savladaju strah od mraka. "I ja sam imala taj problem i volela bih da je ovakva knjiga postojala u to vreme", kaže autorka.

Silvija Otašević, srpska književnica koja trenutno živi u Njujorku, napisala je knjigu za decu koja bi mogla da im razbiju fobiju od mraka.

Kroz lik glavne junakinje Sanje, koju odvodi u planinski grad svežine, dobrote i radosti pod nazivom Punafsto sunce, autorka pokušava da dočara najmlađima da u mraku nema ničeg strašnog.

"....Sanja, po dolasku u gradić, počinje da shvata i da upoznaje događaje pokrivene mrakom. Mrak nije bio namrgođeni i zli prijatelj Čudovišta, Aždaja i Babaroga, kako joj je jednom neko reakao, već drugar leptira, Pufnastog sunca i Fenjerić Fenjerkovića", piše autorka u knjizi.

Knjiga je predstavljena na nedavnom Sajmu knjiga u Beogradu, a pisac Ljubivoje Ršumović za opisao je delo Silvije Otašević kao jezgrovitu, jasnu, zanimljivu, modernu bajku.

"Autorka kao i dete gleda srcem, a ne očima. Ona piše kao za sebe, za dete u sebi, sa velikom dozom iskrenosti, što deca osećaju", rekao je Ršumović.

Motiv za priču Silivija Otašević je našla u, kako kaže, tužnoj činjenici da svako treće dete boluje od poremećaja sna.

"Ceo život sam imala strašne probleme zbog toga i znam da bih bila srećna da je takva knjiga postojala u moje vreme", kaže autorka.

Inače, prvi Silvijin roman "Plurkini musketari" nagrađen je "Dositejevim perom", a kritičari su bili najiskreniji - deca iz 24 beogradske osnovne škole.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

IcaZlica

Da sam ranije procitala tu knjigu ne bih sada imala nocne more i spavala sa upaljenom lampom svake noci.

SERIJE