Protest zbog ubistva Srbina u Mitrovici

Povodom nedavnog ubistva Sava Mojsića, u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je održan protest na kojem su građani severa Kosova zatražili hitan prekid nasilja i ubistava.

0
A- A A+

Na protestu koji su oragnizovali predstavnici četiri opštine sa severa Kosova još jednom je osuđeno ubistvo Mosjića koje se dogodilo prošle srede u mešovitom naselju Brđani u severnom delu Mitrovice.

Predstavnik ovog naselja Siniša Lazić izjavio je da građani žele da na ovom područuju “postoji Srbija i da se niko ovde ne može igrati sa Srbijom”.

Na skupu je rečeno da je Mosjić stradao samo zato što je Srbin i da odgovornost za njegovu smrt snose Kfor i Euleks koji su zaduženi za očuvanje bezbednosti.

Govornici su, takođe, izrazili sumnju da će, kao i prethodni zločini nad Srbima, i ovaj najnoviji ostati nerasvetljen.

Oni su minutom ćutanja odali poštu nastradalom Mojsiću, a na transparentima koje su nosili pisalo je “Savo mi ne zaboravljamo - Brđani", "Mi smo humanitarci a ne kriminalci", "Nećemo granicu i okove”.

Protest je završen bez incidenata, nakon nešto više od sat vremena.

Mojsić je ubijen u pucnjavi koja se dogodila 9. novembra u naselju Brđani, a tom prilikom iz vatrenog oružja ranjena su još dvojica Srba.

Prethodno je u tuči povređen još jedan Srbin iz Kosovske Mitrovice.

Za ovo ubistvo još niko nije osumnjičen.Portparol policije za region Kosovske Mitrovice Besim Hoti izjavio je danas FoNetu da policija intenzivno radi na rasvetljavanju incidenta u naselju Brđani, ali da nema osumnjičenih.

"Radi se intenzivno, zajedno sa Euleksom. Obavili smo nekoliko pretresa i uzimali izjave, ali nismo našli elemente da bi imali nekog osumnjičenog", rekao je Hoti.

On je izjavio da se policija "dobila informaciju od građana da postoji svađa između dve grupe - Srba i Albanaca, najverovatnije zbog krađe".

(agencije/MONDO)
Sve vesti