Uhapšen Nikola Bulatović!

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Nikola Bulatović uhapšen je u Dominikanskoj Republici zbog silovanja maloletnice.

12
A- A A+

Bivši košarkaš Nikola Bulatović lišen je slobode na osnovu međunarodne poternice Nacionalnog centralnog biroa Podgorica.

"Nakon dugotrajne i kontinuirane saradnje Nacionalnog centralnog biroa Podgorica i Nacionalnog centralnog biroa Santo Domingo, kao i niza preduzetih operativnih radnji, danas je u Dominikanskoj Republici lišen slobode Nikola V. Bulatović (40)", navodi se u saopštenju Uprave policije Podgorica.

Bulatović je u martu 1998. godine u Beogradu, u svom stanu, upotrebom sile prinudio na obljubu, tada maloletnu N.S. nakon što je došla u njegov stan kako bi dovršila ranije započeti intervju za školski list.

Za Bulatovićem je bila raspisana međunarodna Interpolova poternica radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od pet godina. Njega je 2006. godine krivim proglasio Okružni sud u Beogradu.

Prva poternica za Bulatovićem raspisana je posle više od tri godine otkako mu je potvrđena presuda. Vrhovni sud Srbije potvrdio je u januaru 2006. godine tu presudu.

Nikola Bulatović prvi put je osuđen u decembru 1998. na tri godine zatvora, jer je utvrđeno da je 27. maja 1998. godine, kao košarkaš FMP Železnik silovao N.S, učenicu jedne beogradske gimnazije koja je tada imala 15 godina.

Bulatović je tokom suđenja u Okružnom sudu negirao krivicu, tvrdeći da je reč o nameštaljci. Sudski veštaci su ginekološkim pregledom utvrdili da je maloletna devojka silovana i da je imala povrede na genitalijama i telu. On, međutim, nije sporio da je s njom imao odnos, ali je tvrdio da se ona tome nije protivila.

Posle žalbe Vrhovnom sudu Srbije, održano je novo suđenje, koje je završeno u julu 2003. godine, kada je košarkaš osuđen na pet godina zatvora.

Presuda je postala pravosnažna u vreme dok je još postojala državna zajednica Srbije i Crne Gore, pa je sve ingerencije preuzelo crnogorsko pravosuđe.

Bulatović je pored FMP-a , nastupao za Partizan i Budućnost.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti