Deda Mraz srpskim političarima donosi bebe

Nova 2012. godina za mnoge političare u Srbiji biće po mnogо čemu srećna. Tako će ministar Oliver Dulić prvi put u životu postati tata, a Tomislav Nikolić deda - po peti put.

0
A- A A+

Za sve njih su praznici verovatno poslednja prilika da izađu iz predizborne „pete brzine“ i u porodičnoj atmosferi prikupe dovoljno energije za nemilosrdnu izbornu trku koja ih u sledećoj godini očekuje.

Zato i ne čudi što se većina njih opredelila da najluđu noć dočeka daleko od „poslovnog Beograda“…
Mada se za domaće političare opravdano vežu luksuzni provodi na egzotičnim destinacijama, za mnoge s kojima je "Alo" pričao seoska idila, dnevna soba ili gradski trg ove godine će, kažu, biti idealno novogodišnje rešenje.

Lider naprednjaka za praznike najviše voli da se skloni od gradske gužve i mir nađe u rodnoj Šumadiji.

"Novu godinu ću već tradicionalno provesti u Kragujevcu u krugu porodice, a 1. januara ćemo otići na selo. Tu noć dočekujemo kao i svi ostali građani, posedimo uz novogodišnji program, pogledamo koji film, pa na spavanje. Vreme je posta, pa i ne priliči da se pravi velika fešta", opisao je Tomislav Nikolić za „Alo!“. U njegovoj porodici ipak pravoslavna nova godina i Božić i imaju mnogo veći značaj.

"Tada slavimo po srpski, onako domaćinski. Božić ove godine dočekujemo s posebnim zadovoljstvom, jer očekujem i peto unuče! Iako bi moja snaja trebalo da se porodi sredinom januara, ne bi nas iznenadilo da dobijem unuka baš na najveći hrišćanski praznik, a ne bi nam bilo ni prvi put u porodici. Eto, ja sam rođen na Sretenje...", dodao je lider naprednjaka.

Dragan Marković Palma ne može da miruje ni za vreme praznika, pa će i ovu Novu godinu već tradicionalno dočekati na skijama.

"Kako me ne drži mesto, a 1. i 2. januara sve miruje, planiram da skijam na Kopaoniku. Već godinama sam im gost i, da vam kažem, tamo se sve menja, samo sam ja konstantan", ne propušta da istakne lider Jedinstvene Srbije.

Novogodišnjoj tradiciji verna je i prva dama srpskog parlamenta koja će i 2012. godinu dočekati u Portugalu, kod sina, s unucima.

"Čim završimo sa donošenjem planiranih zakona, već 31. oko podneva, letim u Lisabon da praznik proslavim sa svojim najmilijima. Uz jelku, poklone i muziku ćemo napraviti najlepši praznični ambijent na svetu ", ponosna je Slavica Đukić-Dejanović.

Unuku Filipu i unuci Nini baka je već pripremila i poklone, a najavljuje da će šefovanje Republičkim parlamentom na nekoliko dana zameniti kuhinjom.

"Filipu ću darovati knjigu, a Nini lutku. Naravno, praznike ćemo provesti uz domaću, srpsku kuhinju, pa ću im spremati čorbice, musaku i obavezni sataraš koji Filip obižav", najavljuje predsednica Skupštine Srbije.

Za razliku od nje, šef srpske diplomatije zasićen je putovanjima, pa će Novu godinu dočekati kao i prethodnu - kod kuće.

"Praznici su idealna prilika da budem s porodicom. Zato ćemo supruga i ja pozvati nekoliko prijatelja i s njima proslaviti ", kaže Vuk Jeremić.

I njegov kolega iz Demokratske stranke Dragan Šutanovac planira mini-žurku u svom domu. "Otkako imam decu, Novu godinu čekam u krugu porodice. Ništa posebno - opuštena zabava uz muziku i poklone ispod jelke", kaže za „Alo!“ ministar vojni.

Novopečeni supružnici iz Skupštine Srbije, Nemanja Šarović (SRS) i Aleksandra Ilić (NS), prvu bračnu Novu godinu dočekaće daleko od civilizacije.

"Baš nam je potreban odmor, pa idemo s prijateljima van Beograda, na planinu, daleko od gradske vreve i civilizacije", otkriva funkcioner Srpske radikalne stranke.

Ministri Oliver Dulić i Rasim Ljajić novu 2012. godinu dočekaće pod vedrim nebom, na minusu.

"Prvi put u istoriji Pazara se organizuje javno slavlje na gradskom trgu i potrudiću se da to ne propustim. Pevaće nam Željko Joksimović, u čijoj ću muzici svakako uživati i to zajedno sa porodicom", kaže Ljajić za list, dok će najpoznatija srpska „čistačica“ slaviti uz vatromet i tamburice.

"Supruga i ja ćemo se pridružiti mojim Subotičanima na gradskom dočeku, uz vatromet i tamburice", poručio je Dulić, kome će 2012. godina svakako biti srećna, jer će u februaru prvi put u životu postati tata i to jedne devojčice!

(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti