• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ako izgubite ili vam sad ukradu karticu

Za slučajeve krađe ili gubitka kreditnih bankarskih kartica nova pravila stupaju na snagu sutra, a guverner tvrdi da će korisnici biti zaštićeniji.

Od 1. januara 2012. u slučaju da je došlo do neovlašćenog korišćenja platne kartice, korisnik je dužan da odmah posle tog saznanja, a najkasnije u roku od 45 dana od datuma zaduženja, prijavi banci neovlašćenu transakciju i u tom slučaju može snositi gubitke do iznosa od 15.000 dinara.

To je predviđeno Zakonom o zaštiti korisnika finansijskih usluga, čije su ostale odredbe počele da se primenjuju 5. decembra ove godine.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je ranije da je taj zakon dobar osnov da domaći korisnici finansijskih usluga budu zaštićeni na nivou na kome su zaštićeni i žitelji Evropske unije (EU).

Zakon bi trebalo da doprinese da se građani prilikom korišćenja finansijskih proizvoda osećaju zaštićeno i budu sigurniji u bankarski sistem uopšte, rekao je guverner Šoškić ističući da to nije, kao što neki tumače, "antibankarski zakon".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image