MONDO: Zvezda "raskida" i sa Ćosićem

Uroš Ćosić skratiće svoj boravak na "Marakani" za tri meseca. Stevan Reljić, ipak, u Borcu. Raskinuti ugovori i sa Markom Mugošom i Nikolom Ignjatijevićem.

11
A- A A+

Iako je predviđeno da bude u Crvenoj zvezdi do pred kraj sezone, odnosno aprila, MONDO saznaje da će se mladi reprezentativac Srbije vratiti u matični CSKA iz Moskve već ove zime.

Ćosić se u Zvezdu, u kojoj je inače ponikao i otišao po "završetku" staža u Omladinskoj školi, vratio prošle zime prvobitno na šest meseci, ali je u julu 2011. godine dogovoreno da talentovani stoper ostane u Beogradu još godinu dana.

U međuvremenu, ruski mediji objavili su da je londonski Arsenal navodno zainteresovan za Beograđanina, a nekoliko dana kasnije MONDU je u Ljutice Bogdana potvrđeno da će Ćosić biti vraćen u CSKA pre nego što je to bilo predviđeno.

Razlog za prevremeni razlaz je činjenica da bi ga trener Zvezde Robert Prosinečki imao na raspolaganju do aprila, dakle čak ne i do kraja sezone, a kako crveno-beli nisu u finansijskoj situaciji da u celosti otkupe njegov ugovor, koji važi sa CSKA do 2015. godine, odlučeno je da se u prolećnom delu sezone ne razigrava fudbaler drugog kluba, već da se prednost da Dušku Tošiću, Nikoli Maksimoviću, Jovanu Krneti, itd.

Ove zime, kada je trener Prosinečki promovisan i u sportskog direktora, u Crvenoj zvezdi više puta apostrofirano je da se klub više neće oslanjati na igrače sa kratkoročnim pozajmicama, što ovaj potez i potvrđuje. Pretpostavlja se da je Prosinečki odlučio da pre pruži šansu mladom reprezentativcu Krneti, koji je igrač pod ugovorom sa crveno-belima...

Ćosić je rođen 24. oktobra 1992. godine u Beogradu i do 2009. bio je član mlađih kategorija Crvene zvezde. Tada je odlučio da prvi profesionalni ugovor potpiše sa moskovskim CSKA, za koji sve do januara 2010. godine nije odigrao nijedan zvanični meč u jakoj konkurenciji, pa su Moskovljani odlučili da prihvate ponudu crveno-belih i pošalju 188 centimetara visokog Ćosića u Srbiju.

U prvoj polusezoni, Ćosić je kod Prosinečkog zabeležio deset nastupa i postigao jedan gol, a ove sezone 11 puta nosio je crveno-beli dres. Sada će se vratiti u Moskvu, gde će pokušati da izbori status prvotimca u konkurenciji sa iskusnim ruskim reprezentativcima Sergejom Ignaševičem, Vasilijem i Aleksejem Berezutskim, Viktorom Vasinijem, Georgijem Šenikovim, itd.

MONDO saznaje i to da je Crvena zvezda, posle Nenada Kovačevića, Milana Jeremića, Savija do Valea i Gorana Čaušića (potpisao za Rad), raskinula ugovore i sa Markom Mugošom i Nikolom Ignjatijevićem, koji će biti slobodni u potrazi za novim klubovima.

Takođe, došlo je do preokreta u poslednji čas, pa tako Stevan Reljić nije završio u Radu, kao što je bilo najavljeno, već je otišao u Čačak i bez obeštećenja potpisao za Borac, s tim što se klub sa Morave obavezao da prosledi Crvenoj zvezdi određeni procenat od naredne Reljićeve prodaje.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Povezano

Sve vesti