"Kempes" Đurđević uhapšen u Grčkoj

Nekadašnji centarfor Partizana izveden je pred sud zbog iznuda, zelenašenja i reketa, pišu beogradski dnevni listovi.

6
A- A A+

Bivši srpski fudbaler Milan Đurđević (45) uhapšen je i izveden pred sud u Solunu, pod optužbom da je jedan od vođa petnaestočlane kriminalne grupe koja se bavila iznudama, zelenašenjem i reketom.

Prema pisanju listova "Kurir" i "Alo!", sa Đurđevićem su uhapšeni i visoki oficir jedinice za suzbijanje finansijskog kriminala, dvojica policajaca i novinar državne televizije.

Istragom je čak otkriveno da se jedan grčki biznismen ubio pošto Đurđevićevoj "ekipi" nije mogao da plaća visoke kamate!?

Đurđević je počeo karijeru u OFK Beogradu, a krajem 80-ih prešao je u Partizan.

Ostao je upamćen po golovima, promašajima, ali pre svega po imidžu. Zbog duge crne kose prozvan je "Kempes" - po argentinskom asu Mariju - a bio je među prvim jugoslovenskim fudbalerima koji su nosili "biciklistički" šorts.

U poslednjoj sezoni pred raspad SFR Jugoslavije bio je dvostruki strelac na prekinutoj utakmici Hajduk - Partizan, kada je na splitskom Poljudu zapaljena jugoslovenska zastava.

Kasnije je igrao u Španiji, Portugalu i Grčkoj. Zbog burnog načina života upadao je u sukobe sa "žestokim momcima", čak bio i ranjavan...

(MONDO, foto: MN Press)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti