"Parada" prestigla "Montevideo"

Ostvarenje Srđana Dragojevića videlo je više od pola miliona gledalaca.

22
A- A A+

Kuća "Delirium films" saopštila je da je nakon proteklog vikenda "Parada" pretekla do sada najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje "Montevideo, Bog te video" ukupnom gledanošću u regionu.

Ovaj film, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji BiH, a već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Najveći rast gledanosti "Parada" postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju.

"Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u regionu, jer 'Parada' je pokazna vezba da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom 'a oni su nama...', ja pitam - a šta mislite, zašto se u Šibeniku dva dana čeka na kartu za moj film?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu vrtešku mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao 'Drekavcem'", rekao nam je reditelj Srđan Dragojević.(MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti