Apija definitivno Vojvodinin!

Fudbaler iz Gane potpisao ugovor sa "lalama" i pored Moreire predstavlja najzvučinije pojačanje kluba sa "Karađorđa".

33
A- A A+

Stefan Apija definitivno je postao novi član Vojvodine!

Posle Almamija Moreire, "lale" su u zimskom prelzanom roku angažovale i drugo zvučno pojačanje. Nakon uspešno pređenih lekarskih pregleda Stefan Apija je potpisao ugovor sa novim klubom.

Predsednik Novosađana Ratko Butorović 31-godišnji fudbaler detalje oko saradnje utanačili su kasno sinoć.

Zvanična promocija poslednjeg pojačanje biće u petak tačno u podne u Medija centru "Vujadin Boškov". U isto vreme, na istom mestu, trener Dejan Vukićević predstaviće plan priprema.

Posle dogovora dve strane, MUP Srbije je novom fudbaleru Vojvodine po ubrzanom procesu odobrio boravak u Srbiji, a zahvaljujući ambasadoru Republike Turske Rizi Čolaku Apiji je odobrena i turska viza, koja će mu biti potrebna za pripreme u Antaliji, gde će se vrlo brzo preseliti Novosađani.Apija je bio jedan od najboljih igrača reprezentacije Gane u periodu od 1996. do 2010. godine, a za najbolju selekciju svoje zemlje odigrao je 69 utakmica i postigao 16 golova.

On igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere nastupao je za italijanske klubove Udineze, Parmu, Juventus i Brešu.

Vojvodinu su u ovom prelaznom roku napustili Slobodan Medojević (Volfsburg), Giorgi Merebašvili (Dinamo, Tbilisi), Dejan Karan (Javor, pozajmica), Đorđe Lazović (Dunav Stari Banovci, pozajmica), Đorđe Šušnjar (Sutjeska Nikšić, pozajmica), Antvi Jao (Metalac, pozajmica), Nemanja Bilbija (Borac, pozajmica), Nemanja Radoja (Cement, pozajmica), Vladimir Silađi (Sloga Temerin, pozajmica), Srđan Bečelić i Luka Slijepčević (Veternik, pozajmica).

Pored Moreire i Apije, u klub se sa pozajmice vratio štoper Milovan Milović, dok je iz Olimpijakosa na pozajmicu stigao Aleksandar Kataiji.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti