Gej strejt alijansa pokreće kampanju

Gej strejt alijansa pokreće kampanju "Bitno je" sa ciljem da motiviše građane da izađu na predstojeće izbore i glasaju za poboljšanje položaja LGBT populacije.

0
A- A A+

Gej strejt alijansa (GSA) pozvala je danas sve političke stranke i grupacije koje su najavile učešće na predstojećim izborima da u svoje predizborne programe i kampanje uključe pitanje ljudskih prava.

Istovremeno, GSA traži od političkih partija da ponude konkretna rešenja za smanjenje nasilja, diskriminacije i homofobije u Srbiji koje će sprovesti ukoliko dođu na vlast.

Alijansa je najavila da pokreće kampanju pod sloganom "Bitno je!" s ciljem da pozove LGBT osobe, njihove roditelje, rođake, prijatelje i druge građane da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se zalažu za poboljšanje položaja te populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

Kako je saopšteno iz te alijanse, za LGBT osobe, koje su jedna od najugroženijih grupa izložena stalnom nasilju, diskriminaciji i homofobiji, od životnog su značaja i pitanja njihove bezbednosti, smanjenja mržnje, poštovanje ljudskih prava i principa jednakih šansi za sve građane bez obzira na njihova lična svojstva.

"Vladavinom prava i ispunjenjem standarda u poštovanju ljudskih prava, to jest otvaranjem poglavlja 23 i 24, nakon dobijanja datuma počeće i pregovori buduće Vlade i državnih institucija sa EU, te stoga GSA smatra da te teme ne smeju biti zaboravljene u kampanji", poručuju iz GSA.

(agencije/MONDO)
Tagovi:

Povezano

Sve vesti