• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji 17 odsto radnika radi "na crno"

U Srbiji 17 odsto radnika radi "na crno", a prošle godine 55.000 ljudi je radilo puno radno vreme bez ikakve naknade, rečeno je danas na otvaranju kampanje za dostojanstven rad - "Crno na belo", u beogradskom Domu omladine.

Kampanja "Crno na belo" organizovana je u sklopu projekta "Dostojanstven rad za svakog" i ima za cilj da promoviše prava radnika.

"Bitno je da Srbija, iako je pred mnogim izazovima, obezbedi nova radna mesta, pridržvajući se standarda Evropske unije o pravima radnika", rekla je Suzan Fric, direktorka Misije USAID-a u Srbiji koji finansira taj projekat.

Ona je naglasila da se kampanjom "Crno na belo" ulažu zajednički napori USAID-a i šest nevladinih organizacija Srbije, sve u cilju promovisanja dostojanstvenog rada.

"Želimo da u fokus stavimo dostojanstvo rada, što podrazumeva zaradu dovoljno novca za život i obezbeđivanje socijalne zaštite", rekla je generalni sekretar Fondacije "Centar za demokratiju" Nataša Vučković.


Predstavnici NVO koji rade na ostavrivanju projekta izneli su podatak da oko 17 odsto građana u Srbiji radi "na crno", bez ikakve socijalne zaštite, dok je 55.000 radinika prošle godine radilo puno radno vreme a da za svoj rad nije primalo nikakvu zaradu.

(Tanjug)




Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image